Vaata, kui palju inimesi on läbi aegade vahetanud pensionisammast (1)

PM Majandus
Copy
Pension. Foto on illustreeriv.
Pension. Foto on illustreeriv. Foto: Olaf Karwisch / PantherMedia / Olaf Karwisch

Aegade jooksul on oma pensionifondi vahetanud veidi üle 417 000 inimese ning korduvalt on seda teinud ligi 214 000 inimest, kuid fondihaldurite hinnangul ei saa nende andmete põhjal oletada, kui palju inimesi võib pensionireformi järel teisest sambast raha välja võtta, kirjutab ERR.

«Kogumise periood on pikk ja selle aja jooksul ongi mõistlik fondi vahetada, valides alguses suurema aktsiaosakaaluga fondi ning pensionipõlve lähenedes järjest väiksema ehk tuleb jälgida, et nooremana ei oleks pensionikoguja liiga konservatiivses fondis ning vastupidi. Seega sellised fondivahetamised on igati õigustatud ning koguja huvides,» sõnas Swedbanki pensioni ja investeerimise valdkonnajuht Kaire Peik.

Peik märkis, et keegi ei suuda praegu täpselt ennustada, milliseid otsuseid inimesed teevad ja kui suur osa nendest otsustab teises sambas pensioni kogumist jätkata, võtta raha välja või iseseisvalt investeerida.

«On läbi viidud uuringuid, et saada teada inimeste meelsust planeeritava pensionireformi osas, kuid olukord võib muutuda, kui selguvad kõik reformiga seotud detailid ja tingimused,» lisas ta.

Loe lähemalt ERR uuditest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles