Prantsuse sotsidele ei mahu pähe Beckhami palk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckham
David Beckham Foto: SCANPIX

David Beckhami nõunikud hoiatasid eile, et Briti tähe Pariisi maandumise juttudega ei tohiks kiirustada. Mis aga ei peatanud Prantsuse opositsiooni vilekoori: pallikunstniku tulek Saint-Germaini klubisse niivõrd «üüratu» palga eest olevat kõige selle sümbol, mis siin ilmas viltu on.

Inimesed kummardavad liialt kuulsusi ning ebavõrdsus võtab maad, rõhutavad Prantsuse vasakpoolsed. Edevuse eest võetakse ühtlasi nahutada president Nicolas Sarkozyd.

«Beckhami tiimil» ei jäänud muud üle, kui saata välja omapoolne rahustav pressiteade – pärast seda, kui ajalehe Le Parisieni esikülg oli täis sõnu «ta ütles jah!» ning kinnitusi selle kohta, et britt on tõepoolest teel värskelt pururikkaks saanud Pariisi klubisse – mille tänavu omandas Katari kuningaperega seotud investeerimisfond.

Kui ta tõesti «jah» ütleb, hakkab 37-aastane inglane ilmselt teenima 200 000 eurot nädalas selle eest, et Saint-Germaini hüvanguks oma kuldsed putsad jalga tõmbab.

Räägitakse isegi paraadist Champs-Elysées’l, kus rahva eest marsiksid läbi nii pallur ise kui tema kuulus abikaasa.

Vaatamata Beckhami nõunike katsele olukorda rahustada otsustas Prantsuse opositsioon oma pahameele priiskamise peale ikkagi välja valada.

«Mul on neist üüratutest palkadest juba kõrini,» teatas juhtiv sotsialistlik parlamenräär Jean-Marc Ayrault. «Nad ei piirdu vaid jalgpalliga. Sotsialistid on esitasid kord juba maksimumpalga ettepaneku. Me peame selle asja taas päevakorda võtma.»

Sotside presidendikandidaadi François Hollande’i kampaaniajuht Pierre Moscovici ütles, et küsib endalt, kas Beckhami 800 000 eurone kuupalk on puht «sportlikust» vaatevinklist võetuna ikka õige.

Seejärel jagus Moscovicil kriitikat kõigis ärisektorites maad võtva «hüperebavõrduse» aadressil.
Moscovici kommentaarid peegeldavad mõneti ka klubi enda fännide muret, kas vananev Beckham ikka kujutab endast platsil piisavat kasutegurit või aitab pigem särgimüügiga.

Kuigi Beckhami praegune klubi Los Angelese Galaxy krooniti hiljuti USA meistriks, on siiski tegemist suhteliselt nõrga liigaga, kuhu endised staarid sageli lõpupalka lähevad teenima.

Saint-Germaini brasiillasest spordidirektor Leonardo kinnitab aga, et endisele Inglise koondislasele on «uks lahti», samal ajal kui läbirääkimised käivad vahelduva eduga juba neli kuud.

Kuigi vanuse tõttu viibiks Beckham platsil ilmselt vähe, usuvad Katari omanikud siiski, et staari aura tõstab klubi rahvusvahelist profiili. Lisaks tuleks miljoneid eurosid kõikvõimaliku nänni ja reklaami müügilt.

Katar investeerib sealmail peetava 2022. aasta MMi eel innukalt Prantsuse jalgpalli, ilmse sooviga end tegijana kehtestada. Hiljuti omandas Katari riiklik telejaam Al-Jazeera 150 miljoni euro eest aastas kohalike ja Tšempionide liiga kohtumiste ülekandmise õigused.

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles