Hyundai tiimiboss kritiseeris vastuolulist MM-rallit

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Türgi ralli viimane päev.
Türgi ralli viimane päev. Foto: Sander Ilvest

WRC sarja tiimijuhid kritiseerisid teist aastat järjest toimunud Türgi rallit. Eelkõige ajas neil harja punaseks ralli hoolduspargi asukoht.

Türgi rallipark asus Marmarise kuurortlinnast 20 sõiduminuti kaugusel. Võib öelda, et rallipark oli püsti pandud keset kanalat, sest midagi muud peale paari elumaja selle vahetus ümbruses ei eksisteerinud.

Kui tavaliselt on MM-rallide rallipargid populaarsed kohad, siis Türgis külastas seda vaid paarsada pealtvaatajat. «Seal ei olnud mitte kedagi. Reedene Meet the Crews (vabas vormis pressikonverents, mida korraldatakse pealtvaatajatele – toim) oli kohutav. Peale paari PR-naise ja meie polnud seal kedagi,» rääkis Hyundai pealik Andrea Adamo.

Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen seadis juba eelmisel aastal rallipargi asukoha kahtluse alla. «Rallipark asub paarkümmend kilomeetrit Marmarisest eemal. Kuidas peaksid turistid sinna tee leidma? Kas taksoga või jala? Keegi ei saa sinna ligi. Türgi ralli oleks eelmisel aastal palju parem olnud, kui rallipargi asukoht oleks paremini läbi mõeldud,» rääkis Mäkinen Rallit.fi-le juunis.

Kuigi 2020. aasta ametlikku kalendrit pole veel väljas, sõidetakse kuulduste kohaselt ka järgmisel aastal Türgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles