Galerii ja video: Pärnu südalinnas põles neli maja. Politsei pidas kinni arvatava süütaja (5)

Copy

Pühapäeval kell 20.22 sai häirekeskus teate tulekahjust Pärnus Hospidali tänaval.

Päästjate saabudes põles mahajäetud puidust kahekordne maja lahtise leegiga. Põleng sai alguse puitkonstruktsiooniga kuurist ja levis edasi kolmele hoonele.

Tuli ohustas kõrval asuvat hotelli, kust inimesed evakueeriti. Kella 22 ajal pääsesid nad majutusasutusse tagasi.

Kõik põlevad hooned asuvad St. Peterburgi hotelli kõrval. Kolm süttinud maja on tühjad. Üks neist on varemgi põlenud. Selle kõrvale jääv kuur põles samuti. Kuuriga külgneb suur puitmaja, millega on kokku ehitatud St. Peterburgi hotelli konverentsikeskus. 

Konverentsikeskuse katusekonstruktsioonid said tules sedavõrd kannatada, et katus vajus järk-järgult sisse. 

Päästeameti valvepressiesindaja Viktor Saaremets rääkis kella 23 paiku, et konverentsikeskust kustutatakse seest ja väljast. "Suured leegid on maas, kuid kustutustööd kestavad ilmselt veel tunde. Hoone katusealune on pikk ja avar, mistõttu läheb aega, enne kui tuli kontrolli alla saadakse," selgitas ta.

Kontrolli alla saadi tulekahju 23.30. Kustutustööd lõpetati kell 02.08. Järelkustutus toimus hommikul kella 7 ajal, kui oli süttinud kaks tulekollet.

Esmastel andmetel kahtlustatakse süütamist. Pärnu politseijaoskonna välijuhi Rein Jõgeva sõnutsi pidas politsei pühapäeva õhtul kinni 36aastase mehe, kes võib olla seotud mitme Pärnumaal puhkenud põlengutega.

Ööl vastu pühapäeva toimusid põlengud Sindis Pärnu maanteel, siis hävisid veoauto ja garaaž.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles