Norra valis Eesti innovatsiooni esindama opositsiooni esindaja (6)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Foto: Kuvatõmmis

Norras algab homme iga-aastane Põhjamaade üks suurimaid innovatsioonisündmusi Oslo Innovation Week, mille pidulikule avatseremooniale kutsusid korraldajad Eestit sel korral esindama opositsiooni esindaja Kaja Kallase.

Avatseremoonial astub rahva ette kokku üheksa esinejat viiest riigist – investorid, poliitikud, ärimehed, iduettevõtjad. Kaja Kallas esineb üritusel kui Reformierakonna juht, aga ka kui Euroopa Parlamendi liige, kelle töövaldkonnaks olid digitaalne ühisturg ja energiapoliitika.

Ürituse korraldajate sõnul ei valitud inimesi avatseremooniale mitte ainult staatuse alusel, vaid lähtudes ka paljudest teistest kriteeriumidest – nagu näiteks esineja ettevõtlusvaldkond, teadmised, taust, kogemus ja esinemisoskus suure auditooriumi ees.

«Avaüritus on kompleksne ja lisaks parimate esinejate valimisele jälgime seda, et nad üksteisega hästi haakuksid,» ütlesid korraldajad.

MKM ega IT-minister Kert Kingo esinemiskutset üritusele ei saanud. «Meile teadaolevalt ei ole MKMi kutset tulnud, seega ilmselt lihtsalt korraldajad kutsusid nii,» ütles ministeeriumi esindaja.

Küll aga on EAS ja selle e-esitluskeskus korraldamas Oslos kolmapäeval üritust nimega «e-Eesti – tutvu maailma arenenuima digiühiskonnaga», kus astuvad üles e-residentsuse, geenivaramu, MKMi ja mitme ettevõtte esindajad.

Norra on Euroopa Majanduspiirkonna liige ja sellega kaasneb kohustus võtta grante ja toetada teisi liikmesriike. Sellega seoses on praegu käimas näiteks projekt Green ICT, millega Norra rahastab Eesti ja Norra ettevõtete ühisprojekte 830 000 euroga.   

«See on win-win-olukord ja me oleme väga õnnelikud, nähes, kuidas Eesti on otsustanud neid grante jagada ja kui hästi projektid on veetud,» ütles sel nädalal Tallinnas viibinud Norra digitaliseerimise minister Nikolai Astrup Postimehele.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles