Ränkeli uus amet: kuue kuuga laskesuusatajaks

Andres Vaher
, reporter
Copy
Raido Ränkel harjub ja harjutab püssi ning lasketiiruga.
Raido Ränkel harjub ja harjutab püssi ning lasketiiruga. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Murdmaasuusatajana kahele olümpiale jõudnud ja MK-sarjas parimal juhul 15. koha saanud Raido Ränkel vaatab Haanja lasketiirus püssi ning muigab: «Endale tundub, et olen siin juba päris palju täristanud. Aga tegelikult Ints (laskesuusakoondise peatreener Indrek Tobreluts – toim) ütles, et esmase vilumuse tekkeks peab olema vähemalt 65 000 padrunit lastud. Pole arvet pidanud, palju mul kirjas on. Aga no on veel minna!»

Kevadsuvine otsus kolida laskesuusatamise manu tekitab temas aga üksnes positiivseid tundeid. Ühtpidi võiks ju öelda, et 29-aastane võrulane lahkus murdmaaradadelt tipus – viimaseks jäänud hooajal pärjati sprinter Eesti parima tiitliga. Kuid Ränkel ei tee illusioone: «Mida sa punnid, kui mingit tuge pole ja alaliit on nii suurte summadega miinustes. Sealt ei saanud midagi tulla. Põlve otsas ei tahtnud enam nikerdada. Kui ka lasketreeningud hakkasid sujuma, sündis alavahetus tegelikult väga lihtsalt ja loomulikult.»

Kõrge pulsiga laskmine vajab harju(ta)mist

Ränkel alustas aprillis Hillar Zahkna ja Priit Naruski näpunäidete järgi. Hilisemates koondiselaagrites on hüva nõu lisandunud peatreener Indrek Tobrelutsult ja Rene Zahknalt, kes ka oma vana relva «õpipoiss» Ränkelile usaldas.

Mõistagi on selge märksõna number üks lasketiirus toimuvale pihtasaamine – nii otseses kui kaudses tähenduses. «Kui Priit rääkis algul mingist sümmeetriast ja muust säärasest, ei taibanud ma suurt midagi. Vaatasin märki ja tahtsin lihtsalt pihta saada,» naerab Ränkel. «Aga vaikselt ikka tuleb. Eriti olen rahul lamadesasendis toimunud arenguga. Püsti on veel raske, aga see on ka täiesti loomulik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles