Teismeliste seas kogub populaarsust intiimpiirkonna kirurgia (2)

PM Tervis
Copy
Üha nooremad naised otsivad intiimpiirkonna välimuse parandamiseks kirurgilt abi.
Üha nooremad naised otsivad intiimpiirkonna välimuse parandamiseks kirurgilt abi. Foto: Shutterstock

Arstide sõnul soovivad üha nooremad naised lasta meedia ja pornograafia najal kujunenud kehaideaalide tõttu kirurgiliselt oma intiimpiirkonda kohendada.

Günekoloogid tunnevad muret, sest perearstid saadavad operatsioonile järjest nooremaid tüdrukuid, kes tegelikult sellist operatsiooni meditsiinilistel põhjustel ei vaja. Operatsiooni käigus on võimalik vähendada suurte või väikeste häbememokkade suurust ja kuju. Seda tehakse ennekõike piirkonna välimuse parandamiseks, kuid harva tuleb ette, et häbememokkade kuju tõepoolest mõjutab naise elu kvaliteeti. Suurbritannia arstide andmetel lasi 2015. aastal üle 200 noore naise oma häbemepiirkonda kirurgiliselt kohendada ning veidi üle 150 neist olid alla 15-aastased. Samuti on intiimpiirkonna kirurgia populaarsust kogumas USAs, kus operatsioondie arv 2016. aastal 39 protsenti kasvas.

Günekoloogide hinnangul on statistiliselt ebatõenäoline, et kõik need noored naised päriselt operatsiooni elukvaliteedi tõstmiseks vajasid. Samuti pööravad eksperdid tähelepanu sellele, et kirurgilisi sekkumisi tuleks teha vaid siis, kui esineb anomaalia, mis hakkab mõjutama inimese elu kvaliteeti.

Günekoloogide sõnul on murettekitav, et vastuvõtule tulevad 11–13-aastased tüdrukud, kes ei ole oma suguelundite välimusega rahul ning soovivad kirurgilist sekkumist. Põhjuseks tuuakse sageli ebakindlus ning rahulolematus oma välimusega ning hirm, et nende intiimpiirkond on ebanormaalne.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles