Fotod: Pirital sai valmis Kloostrimetsa kergliiklustee

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy

Pirital sai valmis 1,6 kilomeetri pikkune Kloostrimetsa kergliiklustee, mille põhilõigu moodustab 1,3 kilomeetri pikkune Kloostrimetsa teega paralleelselt kulgev lõik, mis ühendab Kloostrimetsa tee 29 ees ning Lükati tee ristmikul paiknevad kergliiklusteed.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul võtsid elanikud uue kergliiklustee aktiivsesse kasutusse juba siis, kui ehitustööd veel käisid. «Nii kui teekate maha sai, võis teel märgata kõndijaid, jooksjaid ja jalgrattureid. Sellest saab järeldada, et seda teed on väga oodatud,» sõnas Liinat. Ta lisas, et teelõik on üks samm eesmärgini, et toimiks ühendatud kergliiklusteede võrgustik.

Linnaosavanema sõnul on kergliiklustee puhul oluline turvalisus. Kergliiklusteele on paigaldatud leedtehnoloogial põhinev tänavavalgustus, samuti rajati sõiduteedega ristumiskohta autoliikluse rahustamiseks künnised. Kloostrimetsa kergliiklustee rajamise käigus ehitati ka 300 meetri pikkune ühendustee uuest kergliiklusteest kuni Pirita majandusgümnaasiumini.

Kergliiklustee projekteeris TO Projekt OÜ, ehitas Tallinna Teede AS, töö tellis Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet. Ehitustööde lepinguline maksumus on pisut üle 300 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles