Video: kuumaõhupall maandus Keila bensiinijaama gaasi tankima

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy

Täna hommikul võisid Keila inimesed nautida harvaesinevat vaatepilti, kui kuumaõhupall maandus kohalikus Olerexi tanklas, täitis ära gaasiballooni ning jätkas lendu.

Keilasse maandunud õhupalli piloteeris Eestis üks väheseid selle ala tegijaid, aastatepikkuse lennukogemusega Kalev Tikk.

Piloodi sõnul polnud siiski tegemist päris hädaolukorraga. «Tankla jäi marsruudil üle Keila lihtsalt tee peale ja siis on hea mugav võimalus varusid täiendada,» võttis Tikk lühidalt maandumise põhjused tanklas kokku.

Tema sõnul pole see aga mitte esimene kord, kui palliga bensiinijaama on külastatud. «Olen ka Leedu bensiinijaamas tankinud, kui pall on püsti. Poolas tankisime kord samamoodi gürokopterit. Sõitsime tanklasse, võtsime kütuse, siis otse kõrvalt põllu pealt taevasse ja otse Varssavisse. Kuidas sa ikka saad, kui kütust on vaja...,» rääkis Tikk Postimehele.

Lennuilm polevat täna hommikul siiski kõige parem olnud, sest nii heitliku tuulega sai lennata vaid sinka-vonka ja mitte sirgjoones.

Pall, millega Tikk tanklas maandus, on valmistatud Inglismaal Bristolis ja mahutab 90 000 kuupjalga ehk pisut rohkem kui 2500 kuupmeetrit kuuma õhku. Maksimaalne stardikaal on 900 kilogrammi.

Olerexil polnud nii ootamatu külalise vastu mitte midagi – vastupidi. «Olerex müüb autodele LPG-gaasi, miks siis mitte ka õhupallidele müüa. Kõik kliendid on alati teretulnud,» edastas kütuseettevõte pressioskonna kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles