Guardtime sai kaks miljonit toetust

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Plokiahelat kasutatakse krüptovaluutade puhul, aga näiteks ka Guardtime’i logide turbelahenduses
Plokiahelat kasutatakse krüptovaluutade puhul, aga näiteks ka Guardtime’i logide turbelahenduses Foto: SCANPIX

Eesti tarkvaraettevõte Guardtime sai Euroopa Komisjonilt kaks miljonit eurot innovatsioonitoetust, et tuua turule oma plokiahela tehnoloogial põhinev logide turbelahendus.

Guardtime on üks 108 innovaatilisest projektist, millesse Euroopa Komisjon investeerib kokku üle 200 miljoni euro. Rahastamine toimub läbi Euroopa Innovatsiooninõukogu, millega toetatakse innovaatoreid, ettevõtjaid ja teadlasi eesmärgiga aidata neil oma lahendustega rahvusvahelisele turule läbi murda.

Innovatsiooninõukogu rahastamisvahend Accelerator, mille kaudu toetatakse Guardtime'i taotlust 1 885 857 euroga, on suunatud idufirmadele ja väikese ning keskmise suurusega ettevõtetele, et nad arendaksid ja laiendaksid innovatsiooni tasemeni, kus nad suudavad kaasata täiendavaid erainvesteeringuid või iseseisvalt läbimurdeline lahendus globaalsele turule tuua.

Acceleratori meetme rahastusvoorus said rahastuse 96 ettevõtet 20 riigist, taotlusi oli kokku 2200. Samasuguse granti on varem saanud teisedki Eesti tehnoloogiafirmad, näiteks Skeleton Technologies, Cybernetica, Monese ja 1oT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles