Varro Vooglaid tegi koos mõttekaaslastega Ewert Sundjale veebikambaka (9)

Elu24
Copy
"Jah vabadusele, ei valedele" meeleavaldus Hirvepargis. Pildil Ewert Sundja abikaasa plakatiga, mis vihastas Vooglaidu.
"Jah vabadusele, ei valedele" meeleavaldus Hirvepargis. Pildil Ewert Sundja abikaasa plakatiga, mis vihastas Vooglaidu. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Hirvepargi meelavaldusel muusik Ewert Sundja abikaasa käes olnud plakatist puhkes Facebookis tuline sõnasõda, mille tõmbas käima traditsioonilise pere kaitsja Varro Vooglaid.

Tüliõunaks sai laupäevasel meeleavaldusel «Aitab! Kaua võib?!» Sundja abikaasa käes olnud plakat, millel kiri «Õhus on Põlluaasa hõngu» ja juurde maalitud pruun väljaheidet meenutav junn. Kui keegi veel ei tea, siis Henn Põlluaas on EKRE liige ja riigikogu esimees.

«Kuidas siis nii, Ewert Sundja? See pole ju väärikas,» küsis Varro Vooglaid Sundja Facebooki seinale pühapäeval kirjutatud postituses. Kui keegi veel ei tea, siis Vooglaid on SA Pere ja Traditsiooni Kaitseks juht.

Vooglaiu sõnumi järel muutus Sundja Facebooki sein tuliseks nagu pliidile tõstetud praepann.

«Kujutame nüüd ette, et hr Põlluaas oli kuni selle plakatini Sundja kui muusiku fänn. Muusik aga võttis kätte ja s...s selle plakatiga fänni täis,» kirjutas üks.

«Manipuleeritav rahvas. Henn Põlluaas ei lasku kunagi nii madalale, kui need tegelased. Väga kurb,» kirjutas teine.

Sarnaseid kommentaare oli muusiku Facebooki seinale tänaseks kogunenud juba veidi üle 170. Sundjat süüdistatakse vihaõhutamises ja tal soovitatakse abikaasa korrale kutsuda. Abikaasa puutus asjasse nii palju, et tema hoidis plakatit ja muusikust kaasa seisis laps kukil kõrval. 

Veebipeksu seast leiab ka Sundja vastulause Vooglaiule. «Ja kui juba väärikusele jutt läks, siis oleks ka Sinult, Varro, oodanud väärikamat ja vähem click-bait maigulist postitust. Et sul ka nädalavahetusel midagi targemat teha pole, kui mind oma FB lehel näidispooma hakata.»

Vooglaid ei jäänud vastust võlgu: «Sa lähed kogu oma perega meeleavaldusele ja võrdled endale ebameeldivat konservatiivist parlamendi esimeest fekaaliga. Mina juhin viisakalt tähelepanu, et see ei ole väärikas. Selle peale süüdistad sa mind enese näidispoomises. Midagi siin ei klapi, või mis?»

Tulisesse dialoogi sekkus ka soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Liisa Pakosta

«Lugesin isegi huviga seda lõime siin. Püüan ehk kirgi maha võtta. Eraisikuna arvan, et Ewert Sundja süüdistamine mitteväärikuses on kangem kraam, ehkki sarnane, kui süüdistada Ruuben Kaalepi erakonnakaaslasi tema käemärgi pärast. See pruun portsumärk ei tähenda ju ka midagi muud, kui lihtsat, laialt tarbel olevat ebameeldivust, tegu on sotsmeedia tüüpmärgiga, mida on ülisuure tõenäosusega kasutanud sadu kordi siinkirjutajate lapsed või lapselapsed.»

EKRE ridadesse kuuluv Aadu Birnbaum tegi aga oma Facebooki küljel lausa piltliku lühikokkuvõtte Vooglaiu ja Sundja dialoogist:

p>

Keset möllu otsustas Sundja taanduda ja kirjutas:

«Ärge muretsege, järgmine kord võtan plakati oma kätte, mul ei ole põhjust ega vajadust kellegi selja taha pugeda. Aga Varro, sinust ei saa ma ikkagi aru. Olen isegi erimeelsuset sõltumata sinust lugu pidanud. Praegu on seda keeruline teha. Loodan, et saad oma pühapäevasele To Do-listile nüüd rasvaselt kriipsu peale tõmmata.»

Kommentaaride laviini see ei peatanud ja neid jätkus terveks pühapäevaks. Sügavama huvi korral vaata ja loe SIIT.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles