Minister Kingo peab parlamendisaadikutele oma tegevuse kohta aru andma (25)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Väliskaubanduse- ja IT-minister Kert Kingo (EKRE).
Väliskaubanduse- ja IT-minister Kert Kingo (EKRE). Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Riigikogu sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni liikmed pärivad ettevõtlus-ja infotehnoloogiaministrilt Kert Kingolt aru tema tegevuse kohta. Millal minister arupärmisele vastab, pole veel teada. 

Sotsiaaldemokraadid esitasid möödunud nädala lõpus riigikogus arupärimise väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingole, et saada otseallikast teada, millega minister oma tööpäevi sisustab.

«Oleme harjunud sellega, et ministrite ametialane tegevus on Eesti Vabariigis avalik. Ajakirjandus vahendab üsna detailselt erinevate ministrite tegevust,» ütles arupärimise üle andnud Jevgeni Ossinovski. «Minister Kingo tegevusest on meil aga äärmiselt vähe informatsiooni. Teame, et välismaal käib ta ainult äärmistel juhtudel, ent millega täidab ta oma tööpäevi kodumaal, on siiani varjule jäänud.»

Sotsiaaldemokraadid ootavad, et minister selgitaks, milliseid samme on ta võtnud ette investeeringute kaasamiseks Eesti majandusse ja meie ettevõtjate ekspordi toetamiseks. Samuti tahavad nad teada, millal väliskaubandus-ja infotehnoloogiaminister on esindanud Eesti riiki Euroopa Liidu välisasjade, konkurentsivõime ning telekommunikatsiooni ja energeetika nõukogudes ning milliseid Eestile olulisi teemasid seal tõstatanud.

Vastavalt riigikogu kodu- ja töökorraseadusele tuleb Kingol arupärimisele vastata riigikogu istungil 20 istungipäeva jooksul, arvates arupärimise adressaadile edastamisest. «Minister ei ole veel ametlikult saanud riigikogu liikmetelt arupärimist. Seega saame öelda võimaliku aja siis, kui päring on laekunud,» edastas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda. Riigikogu arupärimiste kavas seisab, et arupärimisele vastamise tähtaeg on 4. november. 

Arupärimise esitasid pea kõik sotsiaaldemokraatidest riigikogu liikmed: Jevgeni Ossinovski, Ivari Padar, Indrek Saar, Jaak Juske, Lauri Läänemets, Helmen Kütt, Riina Sikkut ja Heljo Pikhof.

Ministril tuleb riigikogus vastata järgmistele küsimustele: 

1. Milliseid samme olete ette võtnud investeeringute kaasamiseks Eesti majandusse?

2. Milliseid samme olete ette võtnud meie ettevõtjate ekspordi toetamiseks välismaal?

3. Millal olete esindanud meie riiki Euroopa Liidu välisasjade nõukogus ning milliseid teemasid tõstatasite?

4. Millal olete esindanud meie riiki Euroopa Liidu ja konkurentsivõime nõukogus ning milliseid teemasid seal tõstatasite?

5. Millal olete esindanud meie riiki Euroopa Liidu telekommunikatsiooni ja energeetika nõukogus ning milliseid teemasid seal tõstatasite?

6. Palun tooge valja, mis on teie vastutusvaldkonna peamised prioriteedid?

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri ülesanded

  • Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri vastutusvaldkonnas on tööstuse, ettevõtluse arengu toetamine, ekspordiarengu korraldamine, investeeringute kaasamine, tehnoloogiline arendustegevus, innovatsioon, turism, informaatika, telekommunikatsioon, postside ja riigi infosüsteemide arendamise koordineerimine, samuti majanduse arengukavade väljatöötamine ja elluviimine eelnimetatud valdkondades.
  • Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri vastutusvaldkonnas on väliskaubanduse valdkond ja Välisministeeriumi vastavate struktuuriüksuste tegevuse suunamine.
  • Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri vastutusvaldkonda kuuluvad Riigi Infosüsteemi Amet, Eesti Interneti Sihtasutus, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutus, Sihtasutus Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus, Sihtasutus KredEx, Sihtasutus Tallinna Teaduspark TEHNOPOL, MTÜ Nordic Institute for Interoperability Solutions, Aktsiaselts Eesti Post ja Aktsiaselts KredEx Krediidikindlustus.
  • Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister esindab Eestit Euroopa Liidu välisasjade nõukogus väliskaubanduse küsimustes ja konkurentsivõime nõukogus kosmose küsimustes ning transpordi, telekommunikatsiooni ja energeetika nõukogus infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni küsimustes.

Allikas: Riigi Teataja

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles