PM Hollandis. Cretu: võitlesime täna ja võitleme edasi. Oleme head võitlejad

Andres Vaher, Rotterdam
Copy
Gheorge Cretu ja Robert Täht.
Gheorge Cretu ja Robert Täht. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti võrkpallimeeskonna peatreener Gheorghe Cretu leidis, et EM-finaalturniiri kolmanda kaotuse tingis lihtne tõsiasi: tšehhid lõid pallid maha, meie mitte.

«Ma ei ole meeskonnas pettunud. Teadsin, et EMil ei tule midagi kerget, eriti pärast kõiki neid vigastusi, mis meie mängijaid kimbutanud. Aga neid ei saa süüdistada, kui ka vastased esinevad hästi. Tšehhidel oli meist selgelt rohkem servijõudu. Aga täna me vähemalt püüdsime ja võitlesime. Eile ma seda ei näinud,» kõlas Gheorghe Cretu kokkuvõte.

«Meil jäid üks ühe vastu olukorrad realiseerimata. Kolmas geim oli meie käes, kuid me ei suutnud seda lõpetada,» tõi rumeenlane välja suurimad valukohad.

Küsimusele, mida pidanuks Eesti teisiti tegema, et mäng enda kasuks kalluta, vastas Cretu: «Pallid maha lööma. See on võrkpall. Alati ei saa ainult kaitse pealt mängida. Tšehhid lõid täna pallid julgelt maha, meie mitte.»

Enne teisipäevast ja kolmapäevast heitlust Hollandi ja Ukrainaga ei kavatse peatreener valget rätikut veel ringi visata. «Kuni meil on väikegi võimalus, me võitleme. Me oleme head võitlejad. Püüan meeskonda elavdada ja uut kindlust süstida. Peame uskuma,» vaatas Cretu homsele puhke- ja reisipäevale (meeskond kolib Rotterdamist Amsterdami) järgnevale.

Kas meil on põhjust kiruda vähest õnne? Cretu: «Olen Eestis töötanud kuus aastat ega ole vist kordagi õnnefaktorist rääkinud. Ma ei oota ega looda kunagi õnnele. Kasvõi Jan Hadrava millimeetri täpsusega (kolmandas geimis seisus 27:26 - toim) löödud äss... Selline on sport. Me pidanuks ise varem geimi ära lahendama ja me ei räägiks praegu õnnest. Muidugi valmistas selline lõpp kõigile pettumuse,» kahetses Cretu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles