TS Laevad tegi rekordtulemuse varulaeva Mercandia kordagi kasutamata

Jaano Martin Ots
Copy
Mercandia VIII tuleb saarlasi aitama.
Mercandia VIII tuleb saarlasi aitama. Foto: Youtube

Kolme suvekuuga reisis Saaremaale ja Hiiumaale rekordarv inimesi ja sõidukeid. Varulaev Mercandia ei teinud sellele vaatamata ühtki reisi. 

Kolmel suvekuul teenindas TS Laevad kokku 1 031 851 reisijat ning vedas 405 316 sõidukit. Võrreldes mullusega kasvas perioodil juuni–august nii reisijate kui ka sõidukite arv 3% võrra, varulaeva Mercandia rekordi püstitamisel vaja ei läinud.

«Kuna kõik teised laevad olid terve suve kenasti töökorras, siis suveks prahitud varulaeval Mercandia ei olnud vaja ühtegi sõitu teha,» kinnitas TS Laevade turundusspetsialist Triin Rum.

Augustis vedas TS laevad ligikaudu 15% kogu aastasest reisijate mahust. Virtsu-Kuivastu liinil reisis augustis 251 609 inimest ja 99 883 sõidukit. Võrreldes 2018. aasta augustiga kasvas nii reisijate kui ka sõidukite arv 5% võrra. Rohuküla-Heltermaa liinil kasvas reisijate arv 1% võrra 95 612 inimeseni ning sõidukite arv 2% võrra 37 684 sõidukini. Sõidukite arvu kasv tuli sõiduautode arvelt, mida mõjutas enim Rohuküla-Heltermaa liinil vähenenud veokite ning suurenenud sõidukite arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles