Kohvitops läks maksma 90 000 eurot (3)

Rait Piir
, reporter
Copy
Kohvitops. Foto on illustreeriv.
Kohvitops. Foto on illustreeriv. Foto: Marko Beric / PantherMedia / Marko Beric

Saksa lennufirma Condor piloot ajas lennul Frankfurdist Cancúni kokpitis ümber kohvitopsi, mis kärsatas osa elektroonikast ja sundis lennuki tegema hädamaandumise Iirimaal. 

Lennufirma sõnul põhjustas armatuurile paiskunud kohv kärsahaisu ja suitsu ning tekitas «sidehäireid». Intsident leidis aset Airbus A330 reisilennukiga 6. veebruaril, kuid avalikustati alles nüüd. Suits ei kestnud kaua ning lennuki pardal viibinud 326 reisijast ja 11 meeskonnaliikmest ei saanud keegi tervisekahjustusi. 

Lendude ümbersuunamine maksab tavaliselt lennufirmadele mitmekümneid tuhandeid eurosid sõltuvalt lennuki suurusest ja sellest, kuhu ta ümber suunatakse. Raporti järgi ei paigaldanud 49-aastane kapten oma kohvitopsi selleks ettenähtud hoidjasse, vaid lihtsalt enda kõrvale. 

Uurimine paljastas, et Condori kasutatavad kohvitopsid on lennuki kohvitopsihoidjate jaoks liiga pisikesed ning seepärast piloodid üldiselt ei kasuta neid. Samas märgitakse raportis, et armatuurile sattunud kohvi hulka oleks võinud vähendada kohvitopsi kaane kasutamine.

Condor võttis pärast intsidenti kasutusele suuremad kohvitopsid, mis sobituvad hoidjatega ja hakkas kõigil lendudel pakkuma ka kohvitopsidele kaasi. 

Kahju suurus konkreetsel juhul oli ligikaudu 90 000 eurot. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles