Aas: neljarajalise Tallinna–Tartu maantee projekteerimine algab järgmisel aastal (13)

Rait Piir
, reporter
Copy
Kolu küla, Harju maakond. Tallinn-Tartu maantee.
Kolu küla, Harju maakond. Tallinn-Tartu maantee. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Riigikogu liige Aivar Sõerd küsis tänases infotunnis majandus- ja taristuminister Taavi Aasalt Tallinna–Tartu maantee neljarajaliseks ehitamise kohta.

Sõerd tahtis teada, kas järgmise aasta riigieelarvesse on planeeritud kolm miljonit eurot maantee järgmiste lõikude ehituse projekteerimiseks. Ta viitas, et 2022. aastal valmib neljarajaline maanteelõik Mäoni ja sealt edasi ehitamiseks on vaja alustada projekteerimisega kohe, seisab riigikogu pressiteates.

Minister Aas vastas, et Tallinna–Tartu maanteel on projekteerimisel või ettevalmistamisel Mäeküla ümbersõit ja Põltsamaa ümbersõit. Praeguste plaanide kohaselt jätkub neljarajaliste teelõikude ehitus aastatel 2023–2024. Aas ütles, et rahandusminister on teinud ettepaneku rajada need teelõigud avaliku ja erasektori koostöös, mida tasub kaaluda. Ministri sõnul oleks taristuobjektide ehitamiseks mõistlik laenu võtta, kuid kehtivad eelarvereeglid ei lubaks laenu kasutada.

Ta lisas, et projekteerimine tuleks tõenäoliselt mõlemal juhul teha riigil ja kindlasti on riigi ülesanne ehituseks maade ostmine. Aasa sõnul on kolm miljonit eurot selleks otstarbeks olemas. «Nüüd eelarve koostamise protsess käib ja kinnitan teile, et omalt poolt teen küll kõik selleks, et see raha riigieelarvesse saaks, et me saaks minna edasi neljarajaliste teede projekteerimisega ja sealt tulenevalt ka siis maade ostuga,» ütles majandus- ja taristuminister. Aas lisas, et kavad täpsustatakse lähinädalatel.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles