Poemüüja varastas üle tuhande krediitkaardi, jättes meelde nende numbrid

Rait Piir
, reporter
Copy
Krediitkaardid.
Krediitkaardid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tokyo politsei on vahistanud võrdlemisi hämmastavate vaimsete võimetega 34-aastase Yusuke Taniguchi, kes töötas osalise tööajaga poemüüjana. Iga kord, kui klient maksis krediitkaardiga, jättis ta meelde kaardil oleva nime, 16-kohalise numbri, kaardi aegumistähtaja ja turvakoodi. Kokku varastas ta nii üle 1300 krediitkaardi, millega käis internetis ostlemas.

Jaapani politsei sõnul on mehel eideetiline ehk fotograafiline mälu, mis võimaldas tal hoida numbreid piisavalt kaua meeles, et need märkmikku üles kirjutada. Politsei leidis Taniguchi korterist märkmiku enam kui 1300 krediitkaardi andmetega, ning üritab nüüd neid siduda erinevate netitehingutega, et saada ülevaadet tema kuritegude suurusest. 

Taniguchi ütles politseile, et ostis internetist kalleid brändikaupu ning müüs need lisaraha teenimiseks edasi pandimajadele. Näiteks ostis ta hiljuti kaks väga kallist naiste käekotti väärtusega 270 000 jeeni (2500 dollarit). Need kaks kotti viisidki tema tabamiseni, sest ta tellis need enda kodusele aadressile. See asjaolu näitab, et ülihea mälu ei seostu ilmtingimata veel kõrge intellektiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles