Tallinna–Narva rongiliin aitas kasvatada Elroni müügitulu

BNS
Copy
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Gerthrud Grents

Elroni kaubamärgi all tegutseva riigifirma Eesti Liinirongid müügitulu kasvas teises kvartalis aastavõrdluses 3,1 protsenti ehk 4,2 miljoni euroni.

Ettevõtte muud äritulud kahanesid samal ajal aga 7,1 protsenti – 7 miljonile eurole. Kvartali puhaskahjum püsis sisuliselt mullusel tasemel ehk 1,3 miljonil eurol ning ärikasum kahanes aastaga 5,4 korda 29 400 eurole, selgus Elroni teise kvartali aruandest.

Teises kvartalis tehti Elroni rongidega 2,1 miljonit sõitu, mida on kuus protsenti rohkem kui aasta varem. Ettevõtte juhtkonna hinnangul aitab sõitude arvu endiselt tõsta piletimasinate kasutuselevõtt rongides, mis kiirendab piletimüüki. Tasuta maakonnabusside pärssiva mõjuta võiks juhtkonna arvates kasvutempo tõenäoliselt olla veelgi kiirem.

Enim on nõudlus suurenenud Tallinna–Narva ja Tallinna–Tartu ekspressliinidel, kuid kasv on laiapõhjaline ja puudutab enamikku liine.

Pikemate ekspressliinide suure nõudluse tõttu on ühtlasi kasvanud keskmine sõidu pikkus ja sellest tulenevalt ka ühe sõidu keskmine hind. Seeläbi küündis ettevõtte piletitulu teises kvartalis 4,7 miljoni euroni, kasvades aastaga 16 protsenti.

AS-i Eesti Liinirongid tegevuskulud kaetakse riigieelarvest ja piletimüügitulust. Teises kvartalis oli riigi dotatsioon reisijateveoks 4,97 miljonit eurot ja uue veeremi soetamiseks 1,62 miljonit eurot. Aasta varem olid näitajad vastavalt 5,69 miljonit ja 1,76 miljonit eurot.

Elroni tööjõukulud kasvasid teises kvartalis aastaga 1,2 protsenti ligi 2 miljoni euroni. Ettevõtte omakapital oli kvartali lõpu seisuga 156,5 miljonit eurot ning varad moodustasid 237,9 miljonit eurot.

AS-i Eesti Liinirongid põhitegevusalaks on Eesti-sisese reisijateveo korraldamine rongidega.

Ettevõtte rongipargis on 38 rongi ja liinivõrgu kogupikkus on 723 kilomeetrit, millest on elektrifitseeritud 132 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles