Pensionifondimiljonäride arv kasvas uuele rekordtasemele (5)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Pensioniks säästma tuleks hakata varakult.
Pensioniks säästma tuleks hakata varakult. Foto: Caro / Klaus Westermann / Caro / Klaus Westermann

USAs kasvas ameeriklaste arv, kelle pensionifondide maht on suurem kui miljon dollarit, uuele rekordtasemele, kirjutab finantsnõustamisajakiri Financial Advisors Magazine.

Maailma ühe suurema varahaldusettevõtte Fidelity Investments andmetel oli Ühendriikides teise kvartali lõpus 190 000 pensionikontot, mille väärtus on miljon dollarit või enam. Esimese kvartali lõpus oli miljonifonde 180 000.

Fidelity analüüsist selgub, et inimeste pensionifondi keskmine suurus kasvas teises kvartalis kaks protsenti 106 000 dollarini. Ka aastane kasv on kaks protsenti.

Fidelity sõnul kasvas ka töötajate keskmine panus pensionifondidesse rekordtasemeni 8,8 protsendini, mis on peaaegu terve protsendi võrra suurem kui kümme aastat tagasi. Lisaks on 32 protsenti suurendanud omaosalusmäära, mis on pea kolm korda enam kui oli 2009. aasta teises kvartalis.  Kümne aasta tagune madal tase on mõistetav, sest just siis oli finantskriis kulminatsioonis, finantsturud põhjas ja inimeste hirmud väga suured.

Finantsnõustamisfirma Bankrate värske raport näitab, et ehkki ameeriklaste panustamine pensioniks säästmisse on stabiilne, ei ole see kasvanud.

Ettevõtte küsitluse kohaselt on 29 protsenti ameeriklastest suurendanud oma säästmise määra, aga 16 protsenti on vähendanud, 46 protsendil on säästmise tase jäänud samaks.

Kõrge sissetulekuga kodumajapidamised on suurendanud kaks korda enam oma säästmise määra kui madala sissetulekuga. Madalama sissetulekuga inimestest on vähendanud säästmise määra 26 protsenti võrrelduna kõrge sissetulekuga inimeste kuue protsendiga.

Kümme protsenti kõige madalama sissetulekuga majapidamistest ei säästnud eelmisel ega ka sel aastal, selgub uuringust.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles