Kohus ei tühistanud Aruvalla-Kose algse hanke kehtetuks tunnistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee-ehitus
Tee-ehitus Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna ringkonnakohus jättis kolmapäeval rahuldamata Nordecon ASi ja Ramboll Eesti ASi kaebused rahandusministeeriumi otsusele, millega ministeerium tunnistas kehtetuks maanteeameti esimese Tallinna–Tartu maantee Aruvalla-Kose teelõigu projekteerimis- ja ehitushanke.

Ringkonnakohtu referent Evelin Haravee ütles BNSile, et kohus jättis menetlusosaliste menetluskulud nende endi kanda.

Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink on varem BNSile öelnud, et kui kohus peaks vaidluses andma õiguse ettevõtetele, plaanib Nordecon rahandusministeeriumilt Aruvalla-Kose teelõigu esialgses hankemenetluses kahe aasta jooksul kantud kulud sisse nõuda.

Nordecon vaidlustas rahandusministeeriumi finantskontrolliosakonna 2010. aasta oktoobris tehtud otsuse, millega tunnistati ASi Merko Ehitus taotluse alusel Aruvalla-Kose esimene hange kehtetuks.

Nordecon koos Ramboll Eestiga allkirjastas tänavu 15. aprillil Aruvalla–Kose teelõigu projekteerimis- ja ehituslepingu maksumusega 39,26 miljonit eurot. Ehitustöödega alustas ettevõte augusti lõpus ning objekt peaks valmima 2013. aasta augustis.

Aruvalla-Kose 13,3 kilomeetri pikkusel teelõigul projekteeritakse ja ehitatakse välja neljarajaline esimese klassi nõuetele vastav maantee. Lisaks projekteeritakse ja ehitatakse välja 20,1 kilomeetri ulatuses kogujateid ning 8,2 kilomeetri ulatuses kergliiklusteid. Tee-ehituse käigus rajatakse neli silda ja viadukti. Lisaks paigaldatakse 6,9 kilomeetri ulatuses müratõkkeseinu ning valgustust 19,3 kilomeetri ulatuses.

Aruvalla–Kose tee-ehitusprojekt on vaidluste tõttu pikalt veninud. Projekt on seotud ka kriminaaluurimisega, kus riigiprokuratuur uurib riigiametnikke. Maanteeameti esimene Aruvalla–Kose hange kestis mitu aastat ja seda saatsid korduvad vaidlustused, kuni rahandusministeerium hanke tühistas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles