Sandor Liive: 2012 ei esita me ühtegi hinnataotlust

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandor Liive.
Sandor Liive. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive kinnitas täna ettevõtte hinnataotluse tagasivõtmist kommenteerides, et 2012. aastal ei kavatse energiafirma esitada ühtegi uut hinnataotlust.

«Täna hommikul võtsime konkurentsiametist tagasi kõik kolm hinnataotlust, mille me suvel esitasime,» märkis Liive. «Võtsime tagasi seetõttu, et me leidsime parema lahenduse.»

Energiafirma juht selgitas, et kui augustis oli ettevõte veel seisukohal, et vastutustundetu oleks jätta elektrihinna tõus küsimata, siis täna oleks vastutustundetu jätkata selle hinnataotlusega olukorras, kus valitsuselt saadi juurde 30 miljoni euro ulatuses CO2 kvooti.

Liive kinnitas, et järgmisel kalendriaastal ehk 2012 ei esita Eesti Energia mitte ühtegi hinnataotlust reguleeritud elektrihinna muutmiseks. Seega on järgmine suurem muutus tarbijate jaoks elektrituru avanemine 2013. aastal.

«1. jaanuarist 2013 on turg vaba ja igaüks saab otsustada, kellelt ta elektrit ostab. Milline saab siis hind olema, paneb paika turg,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles