Tallink laieneb Aasiasse

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Tallink ja selle juhatuse esimees Paavo Nõgene
Tallink ja selle juhatuse esimees Paavo Nõgene Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallink Grupp asutas sel nädalal Singapuris tütarettevõtte Tallink Asia Pte Ltd, mis on kontserni esimene tütarettevõte Aasias. Ettevõtte asutamise eesmärgiks on kontserni äritegevuse arendamise ja laienemise lihtsustamine Aasia riikides.

Tallink Asia Pte Ltd asub juhtima Tallink Grupi arendustegevuste direktor Taavi Tiivel.

«Me ei ole teinud saladust sellest, et Tallink Grupp otsib pidevalt võimalusi ettevõtte tegevuste arendamiseks ning erinevatele turgudele laienemiseks,» kommenteeris tütarettevõtte asutamist Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Varem on spekuleeritud, et Tallink osales Singapuri Changi lennujaama alkoholi- ja tubakaäri kontsessioonil.

«Seda ma saan kinnitada, et sellele konkreetsele hankele Tallink oma pakkumist ei esitanud. Aga nii Singapuri lennujaamas kui laiemalt Aasia erinevates piirkondades toimub väga palju erinevaid hankeid, millel osalemist või mitteosalemist me kahjuks kinnitada ei saa,» ütles Nõgene Postimehele.

Tema sõnul on Tallink duty-free sektoris erinevate metoodikate alusel tehtud pingeridades maailmas 12. kohal ning laevafirmal on ambitsiooni olla selles edetabelis kõrgemal.

Küsimusele, kas laevareisiliiklus käivitamine Aasias oleks liialt utoopiline, vastas Nõgene, et «elus pole miski võimatu».

Nõgene rääkis, et arengutest erinevatel hangetel on vara rääkida, kuna Tallink on börsiettevõte ning teiselt poolt takistab seda hangete osalemistingimused.

Tallinki juht Paavo Nõgene
Tallinki juht Paavo Nõgene Foto: SANDER ILVEST / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Tallink on viimastel aastatel suurelt panustanud Aasia reisijatele pakutavate teenuste arendamisse ning ettevõtte toodete ja teenuste reklaami erinevates Aasia riikides.

Näiteks osaleb Tallink igal aastal mitmetel suurtel Aasia turismimessidel, koostööd tehakse mitmete Aasia reisibüroodega, Tallinki laevadel tegutsevad erinevaid Aasia riikide keeli valdavad reisisaatjad ning Tallinki toodete ja teenuste eest saab tasuda kasutades selleks Aasia populaarseimaid makselahendusi AliPay ja WeChat Pay.

«Tallinkil on, mida pakkuda ka laiemas maailmas, kui siin meie põhjamaistel koduturgudel ning huvi meie toodete ja teenuste vastu on suur,» lausus Nõgene.

«Aasias on meie kolleegid juba pikemat aega väga head tööd teinud Läänemere piirkonna ja Tallinki toodete ja teenuste müügiga, seega on loodud hea baas, kust edasi minna. Aasia suunal tegutsemise osas on meil plaane, millest täna on veel vara rääkida, kuid millest anname edaspidi asjade arenedes kindlasti teada,» lisas Nõgene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles