Kaarel Ots valiti Teenusmajanduse Koja nõukogu esimeheks

Postimees
Copy
Tallinna börsi juht Kaarel Ots.
Tallinna börsi juht Kaarel Ots. Foto: Egert Kamenik

Teenusmajanduse Koja (TMK) nõukogu valis oma uueks esimeheks pikaaegse finantsvaldkonna töökogemusega Nasdaq Tallinn juhatuse esimehe Kaarel Otsa. Varem on Kaarel Ots olnud Teenusmajanduse Koja kauaaegne juhatuse liige.

Teenusmajanduse Koja nõukogu esimehena soovib Kaarel Ots panustada tulevikuühiskonna edukusse: «Teenustega on seotud 80 protsenti töökohtadest, kuid juba mõnekümne aasta pärast hakkavad arvutialgoritmid ja tehisintellekt asendama suurt osa nendest. Sellepärast peame juba täna mõtlema, kuidas tegutseda efektiivsemalt, et väljakutsetega paremini toime tulla.»

Teenusmajanduse Koda on kümne aasta jooksul välja töötanud visiooni «Isemajandav Eesti,» mis on ideekavand sisuliseks riigireformiks, hõlmates nii haridus-, tervishoiu- kui maksusüsteemi.

«Pean tähtsaks, et fookuses on pigem hästi toimetulev inimene, mitte ainult tänased töökohad,» rõhutab Ots iga inimese isiklikku vastutust jätkusuutliku ja majanduslikult hästi toimiva riigi kujundamisel.

Teenusmajanduse Koja nõukogu roll on eelkõige korraldada koja strateegilist planeerimist ja juhtimist, esindada koda ühiskonnas ja meedias ning laiendada tegevuste kõlapinda. TMK juhatuse esimees Jaan Pillesaar näeb uues nõukogu esimehes suurt potentsiaali ja ambitsioonikust olla koja eestkostja: «Kaarel Otsal on börsi tippjuhina laiapõhjaline huvi ja vaade majanduse ja ühiskonna käekäigule. Olen veendunud, et nõukogu esimehena on Kaarlil olemas kõik eeldused, et rakendada neid teadmisi läbi koja tegevuste ning aida seeläbi kaasa meile kõigile parema Eesti loomisel.»

Kaarel Ots on töötanud finantssektoris pea 20 aastat, millest viimased kolm aastat töötab ta Nasdaq Tallinna juhatuse liikme ja esimehena. Enne seda töötas Ots konsultatsiooniettevõttes Deloitte finantsnõustamise osakonna juhina ning erinevatel ametikohtadel UniCredit pangas, sh juhataja asetäitja ja korporatiivpanganduse osakonna juhina. Kaarel Ots on olnud Eesti finantssektori ettevõtteid esindava klasterorganisatsiooni FinanceEstonia juhatuse liige alates selle loomisest 2012. aastal. Ta on omandanud magistrikraadi korporatiiv- ja investeerimispanganduses SDA Bocconi School of Managementis Itaalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles