Vedomosti: Gazprom kaotab gaasisõjas 120 miljonit USD päevas

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi peahoone Moskvas
Gazpromi peahoone Moskvas Foto: AFP / Scanpix

Vene gaasimonopol jääb Ukrainaga toimuva gaasisõja tõttu praegu iga päev ilma 120 miljonist dollarist, kirjutab ajaleht Vedomosti.


Gaasisõja esimesel nädalal polnud Gazpromi otsesed kahjud nii suured, jäädes ajavahemikul 1. kuni 6. jaanuarini 40 miljoni dollari juurde, rääkis ajalehele Pennsylvanias asuva konsultatsiooni- ja finantsanalüüsifirma East European Gas Analysis direktor Mihhail Kortšemkin.

«Alates 7. jaanuarist kaotab gaasikontsern aga päevas umbes 120 miljonit dollarit,» vahendab Vedomosti.

Venemaa keeras Ukraina jaoks gaasikraanid kinni 1. jaanuaril, põhjendades seda uue lepingu puudumisega. Ukrainale on vastuvõetamatud Gazpromi pakutud uued hinnad.

7. jaanuaril lõppes ära läbi Ukraina Euroopasse kulgev gaasitransiit, kuna Venemaa süüdistas ukrainlasi gaasivarguses. Ukraina on süüdistused tagasi lükanud.

Viimastel andmetel võivad gaasitarned taastuda juba täna, lubas Euroopa Liidu eesistujamaa Tšehhi tööstuse- ja kaubandusminister Martin Riman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles