Nordica kaotas järjekordse tippjuhi (2)

BNS
Copy
Euroopa Komisjoni teatel võinuks Nordica riigiabita minna aasta lõpuks pankrotti.
Euroopa Komisjoni teatel võinuks Nordica riigiabita minna aasta lõpuks pankrotti. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Riikliku lennufirma Nordica juhatuse liige ja finantsjuht Kristi Ojakäär võttis vastu uue väljakutse ja lahkub lennufirmast.

Selle aasta algusest Nordica lennufirmaga ühinenud finantsjuht Kristi Ojakäär lahkub ettevõttest alates 11. septembrist, kuna on leidnud uue väljakutse väljaspool lennundussektorit, teatas ettevõte.

«Tulin Nordicasse väga pingelisel ajal ja minu peamiseks ülesandeks oli tagada finantsiliselt parim lahendus ettevõtte ärisuuna muutuste toetamiseks. Usun, et see eesmärk sai täidetud ja kuna Nordica peatab lennud Tallinnast oktoobri lõpus, kahaneb märkimisväärselt ka minu rolli koormus. Seetõttu on uue väljakutse vastuvõtmiseks väga sobiv hetk,» ütles Ojakäär. Ojakäär valiti Nordicasse avaliku konkursiga, varem on ta töötanud Olympic Entertainment Groupi ja Microsoft Eesti finantsjuhina.

Ojakäär täpsustas BNSile, et kuna uus töökoht on erasektoris, siis ta ei soovi praegu avaldada, mis ettevõttes või sektoris ta tööle asub. Ta lisas, et ilmselt tuleb see avalikuks lähemas tulevikus.

Eesti lennufirma Nordica on teatanud, et peatab lennud Tallinnast alates 26. oktoobrist ja keskendub edaspidi tellimuslendude ja riiklike hangete täitmisele nii Skandinaavias kui ka Põhja-Euroopas laiemalt.

Uus Nordica juht Erki Urva lisas, et Ojakääru töö finantsjuhina on olnud lennufirmas väga pingeline, kuid oluline on, et selle töö tulemusel on loodud alus muutunud ärisuunal jätkusuutlikult tegutsemiseks. «Soovin tänada Kristit tema tugeva panuse eest ettevõtte juhtimisse ja soovin talle kõike paremat edaspidiseks,» lisas Urva.

Otsuse uue finantsjuhi ja juhatuse liikme vajaduse kohta teeb Nordica juhtkond hilissügisel. Erki Urva sõnul on Tallinna liinivõrgus lendude peatamine ettevõtte jaoks suur muudatus ja see otsus nõuab ka organisatsiooni ümberstruktureerimist.

«Täna on liialt vara öelda, kas ja kui, siis milliste oskustega inimest me finantsosakonda või juhatusse vajame. Laual on mitmed variandid, mille vahel valida, kuid soovin otsuse tegemiseks aega. Ennekõike vajame ettevõttele uues olukorras pikaajalisema vaate loomist,» teatas Urva.

Tänavu on Nordica juhtkonnas olnud mitu vahetust: mais lahkus ametist tegevjuht Hannes Saarpuu, uueks juhiks valitud Gunnar Kobin, kes pidi alustama 1. septembril, loobus ootamatult tööst ning tema asemele leidis nõukogu Erki Urva.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles