Moodne haigus sunnib laigiloendust peitma (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Facebooki like-nupp.
Facebooki like-nupp. Foto: Facebook

Sotsiaalmeediahiiglane Facebook võib hakata peitma postituste all kuvatavat laikide hulka, et vähendada ühismeedia kasutajate ärevust. Ettevõte on katsetanud laikide peitmist oma tütarplatvormil Instragramis juba mitu kuud ja plaanib lõpetada nende kuvamise ka seal.

Facebooki esindaja sõnul on nad juba ammu täheldanud, et kasutajad hoolivad laikide hulgast sageli palju enam kui postituse sisust. Paljudele inimestele ei loe enam see, mida on kujutatud fotol või millest räägib fotot saatev tekst – selle asemel põrnitsetakse paaniliselt väikest numbrit postituse all.

Laigid on muutunud edukuse mõõdupuuks ja Facebook kardab, et võimalus kogemusi vahetult jagada on asendunud võltsreaalsusega, milles määrab populaarsus, mida mõõdetakse laikidega, mida inimesed meeleheitlikult koguvad.

Iseenda pidev võrdlemine teiste Facebooki kasutajatega on hakanud murendama inimeste enesehinnangut ja vaimset tervist, põhjustades muuhulgas ärevust, kadedust ja depressiooni. Tunnustusvajadus on sünnitanud laikide ostu-müügiäri. Vähene populaarsus viib noorte seas sageli küberkiusamiseni.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles