Nordica uue juhi palk jääb Gunnar Kobini nõutule tugevalt alla

BNS
Copy
Erki Urva
Erki Urva Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Riikliku lennufirma Nordica nõukogu esimehe Toomas Tiiveli sõnul saab ettevõtte uueks juhiks Erki Urva, kes seni töötas juhatuse nõunikuna. Kui Gunnar Kobini töötasu pidi olema 15 000 eurot kuus, siis Urva küsib 9800 eurot.

Gunnar Kobin, kellel pidi esmaspäeval olema esimene tööpäev Nordicas, teatas kuu aega tagasi, et loobub siiski juhi kohast, ütles Nordica kommunikatsioonijuht Toomas Uibo.

«Mulle ütles ta, et jõudis vahepealsel ajal ümber mõelda ega taha palgatööle tagasi tulla,» ütles Tiivel.

Esmaspäeva hommikul sõlmiti viieaastane tööleping Erki Urvaga, kelle töötasu hakkab olema 9800 eurot kuus, lisas Tiivel.

«Erki on olnud eelmisest aastast osaliselt Nordica palgal juhatuse nõunikuna, selles mõttes võib öelda, et oli õnnelik juhus ka,» lisas Tiivel.

Praegu on Nordica juhatuses ainuke liige Kristi Ojakäär, BNSile teadaolevalt saab Nordica uueks juhiks Erki Urva.

Nordica nõukogu esimees Toomas Tiivel teatas juunis, et Kobin pidi looma kolmest riigile kuuluvast lennundusettevõttest toimiva kontserni ja panema need ettevõtted ühte jalga käima.

Koos sellega oli plaanis välja töötada ja ellu viia riikliku lennukompanii jätkusuutlik strateegia tagamaks Eestile olulised lennuühendused muu maailmaga.

Samuti oli plaan alustada Nordica enda kommertsplatvormi ehk piletimüügi- ja klienditeenindussüsteemi arendamisega, mis annab ettevõttele tulevikus suurema paindlikkuse ja sõltumatuse ning võimekuse Tallinnast lendude taasalustamiseks.

Tiiveli kinnitusel eelmainitud plaanidega jätkatakse.

Nordica juhatuses on lisaks Erki Urvale ka finantsdirektor Kristi Ojakäär.

Erki Urva oli aastatel 2002–2005 Estonian Airi juht ning aastatel 2012–2015 sama firma nõukogu liige, samuti on ta juhtinud Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutust (HITSA).

Riikliku lennufirma Nordic Aviation Groupi (Nordica) müügikäive kasvas mullu 30 protsenti 107,7 miljoni euroni, kuid tunamulluse 257 000-eurose kasumi asemel kanti 5,4 miljonit eurot puhaskahjumit.

Nordica Tallinna liinivõrgus tõusis reisijate arv ligi 33 protsenti ja küündis 765 000 reisijani ning teostatud lendude arv kasvas 38 protsenti ulatudes pea 16 000 lennuni. Kokku lendas Nordica lennukitega 2018. aastal Tallinna liinivõrgus ja välisturgudel kokku ligikaudu 2 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles