Graafik: Bolt kukkus Eesti ajaloo viiendasse kahjumisse

PM Majandus
Copy
Bolti toidu kohalekanne.
Bolti toidu kohalekanne. Foto: Bolt

Transpordiplatvormi Bolt käive kasvas mullu neli korda 79,7 miljoni euroni, strateegilised investeeringud laienemisse tõid kaasa puhaskahjumi 61 miljoni euro ulatuses. Sellega sai idufirma Eesti kõigi aegade suurimate kahjumite nimekirjas viienda koha.

Kahjum on kooskõlas nii äriplaani kui ka omanike ootustega. Bolti asutaja ja tegevjuhi Markus Villigi sõnul on tulemused ootuspärased.

Küsimusele, kui kauaks seni kaasatud rahast jätkub ja millal on plaanis täiendavalt investeeringuid tuua, vastas Villig, et tavapärast raamatupidamist on raske rakendada tehnoloogiaettevõtetele, kus investeeritakse klientide hankimisele, mitte ei osteta näiteks tehaseid. «Nagu tehnoloogiaettevõtetele kombeks, siis üritame raha tõsta järgmiseks kaheks aastaks ja siis iga kahe aasta tagant täiendavalt kapitali kaasata. Selles mõttes läheme praegu vastavalt plaanile,» lisas ta.

Eesti kõigi aegade suurim kahjub kuulub naftasaaduste ladustamis- ja ümberlaadimisettevõttele Vopak E.O.S, mis sai 2017. aastal 99 miljonit eurot kahjumit. Teisel kohal on SEB pank, mis võttis 2009. aastal vastu 88,3 miljoni euro suuruse kahjumi.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles