Rahvastikuministri vastus Toomas Lumanile: soov tuua odavate tööde jaoks üha enam töökäsi on püramiidskeem (83)

Copy
Rahvastikuminister Riina Solman (Isamaa) valitsuse pressikonverentsil.
Rahvastikuminister Riina Solman (Isamaa) valitsuse pressikonverentsil. Foto: Madis Sinivee

Rahvastikuminister Riina Solman (Isamaa) sõnas vastuseks Toomas Lumanile, et soov tuua odavate tööde jaoks üha enam töökäsi on püramiidskeem, sest ka sisserändajad ja nende järeltulijad ei soovi igavesti jääda odava töö tegijateks.

Solman märkis, et ausam on maksta oma inimestele rohkem palka isegi, kui see toob perspektiivis kaasa kaupade ja teenuste kallinemise.

«See on hind, mida tuleb maksta rahvusriigi säilimise eest,» märkis ta.

Rahvastikuminister märkis, et kuigi Luman ütles, et eestlased ei ole enam valmis teatud töid tegema, nagu näiteks lume vedamine või postivedu, siis näiteks Soomes ei vasta see eestlaste puhul tõele. Solmani sõnul ei ole küsimus mitte töös, vaid töötasus. 

«Ka on taolise härrasrahvaliku suhtumise kultiveerimine - justkui kõik tööd ei oleks mainekad - halb ja igati vale signaal ühiskonnale,» märkis Solman.

Veel puudutab Solman Lumani väidet vananevast rahvastikust, kes vajab võõrtööjõudu, kui värskeid töökäsi.

«Selle kohta on tabavalt öelnud rahvastikuteadlane Ene-Margit Tiit Postimehe 26. juuni arvamusloos järgmist: «Välismaalt töökäte toomine «pensionäride toetuseks» tähendab ju seda, et mõnekümne aasta pärast kuuluvad need inimesed ise ülalpidamist vajavate pensionäride hulka!» ning soovitab, et tööandjad peaksid leidma ja pakkuma rohkem töövõimalusi eakatele, sealhulgas ka osaajaga,» kommenteeris Solman.

Kommentaarid (83)
Copy
Tagasi üles