Baltika uus juht: Eesti juhid peavad end maailma nabaks

Copy
Baltikat möödunud suvel päästma tulnud tegevjuht Mae Leyrer.
Baltikat möödunud suvel päästma tulnud tegevjuht Mae Leyrer. Foto: Remo Tõnismäe

Baltika uus juht Mae Leyrer (endine Hansen) rääkis Kuku raadiosaates majandusruum, et Eesti inimesi on hea juhtida, sest nad panevad juhi proovile. Negatiivne on see, et Eesti juhid on staatusele keskendunud.

Leyrer on 20-aastase karjääri jooksul töötanud seitsmes riigis - Eestis, Taanis, USAs, Venemaal, Hiinas, Austrias ja Indias. Küsimusele, mis on Eesti ärikultuuris hästi või halvasti, tõi ta vastuseks välja ekspordi ja juhtimise. 

«Halb on see, et Eesti ärimaailmas on natuke vähe strateegilist mõtlemist. Natuke liiga palju on vana sotsialistlikku mõtlemist. Ka seda, et ettevõtte juhid peavad end maailma nabaks. Sellist asja ma välismaal ei näe. Alati on erandeid, aga seda näeb mujal vähem,» ütles ta.

Leyreri sõnul on just meeskonnale keskendunud juhtimist on Eestis vähe. «Staatusele keskendunud juhtimist, mida ma ei poolda ja mis minu hinnangul lõhub ettevõtteid, on rohkem ja see prevaleerib suurettevõtetes. Seda on kurb vaadata. Rõõm on näha viimase kümne aasta arenguid. Järjest enam avastatakse välisturge. Varem neid kardeti, aga nüüd kombatakse järjest rohkem,» ütles ta.

Leyrer tõi välja, et Eesti inimest on tema arvates hea juhtida, sest eestlane paneb juhi proovile ja julgeb juhi ideedele tagasisidet anda. «Kõige keerulisem on juhtida keskkonnas, kus staatusest tingitult ei öelda juhile mitte midagi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles