Kate langes: vaatajateni jõuabki uus Eesti telekanal (8)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Foto: Telia

Rootsi telekomiettevõte Telia andis täna ametliku kinnituse otsuse käivitada jaanuaris 2020 Eestis uus telekanal nimega Inspira.

«Inspira kanal hakkab sisalduma Telia TV põhipaketis ning seda saab Telia TV vahendusel jälgida nii teleris kui erinevates nutiseadmetes. Uue kanali programmimaht on ööpäevas vähemalt 8 tundi ning nädalas 56 tundi,» ütles Postimehele Telia Eesti televisiooni ja multimeedia valdkonna sisujuht Birjo Kiik.

Tema sõnul asub kanal peamiselt edastama sporti, filme ja sarju.

«Nagu ka nimi viitab, on tegu kanaliga, mis pakub põnevat ning inspireerivat sisu ja meelelahutust erinevatest valdkondadest. Näiteks jõuab kanalisse kodumaine populaarteaduslik seiklussari «Antarktika 200 – Bellingshauseni jälgedes», mille näitamisõigused kuuluvad Teliale. Selle sammuga siseneb Telia aktiivselt teleproduktsiooni turule. Värske sarja filmimine juba käib ning Telia TV klientideni jõuab see jaanuaris,» ütles Kiik.

Kuigi uue kanali täpsem programm on veel koostamisel ning lepingud sisu edastamiseks sõlmimisel, kinnitas Telia, et kanalisse jõuavad sarnaselt Telia praeguse omakanaliga naiste profitennise turniiride otseülekanded, mille vahendusel saavad kõik huvilised kaasa elada näiteks Anett Kontaveiti käekäigule.

Otseülekannete tootmisel teeb Telia koostööd Leviraga, mille käsutuses muuhulgas robotkaamerad.

Patendiameti avalik register näitab, et Telia on Insipira kaubamärgi registreerimiseks avalduse esitanud 28. Juunil. Tehnilise järelevalve ametilt palus Telia võimalust alustada programmi edastamisega 13. jaanuaril 2020.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles