Esimesena Eestis: Swedbanki äpis näeb kontojääki teises pangas (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Swedbanki kontor
Swedbanki kontor Foto: Liis Treimann

Alates tänasest saavad nii Swedbanki era- kui ärikliendid oma internetipangas SEBs asuva konto jääki.

Samuti saavad Swedbanki kontosid Lätis ja Leedus omavad kliendid lisada need oma internetipanka. Sügisel laieneb pankade nimistu veelgi ning lisanduvad kontode väljavõtte- ning nendelt kontodelt maksete algatamise võimalused, teatas Swedbank.

«Selleks, et oma finantsidel silma peal hoida, ei pea enam erinevates keskkondades toimetama. Klient saab soovi korral lisada Swedbanki internetipanka oma teises pangas asuva konto ning koondväljavõttes kuvatakse mõlema panga kontojäägid. Juba lähiajal saab meie internetipangas näha oma teistes pankades olevate kontode jääke, kontode väljavõtteid ning algatada nendelt kontodelt ka makseid,» ütles panga eraisikute panganduse juhi Kaie Metsla.

Kahe nädala jooksul on juba üle 500 erakliendi Swedbanki internetipanka lisanud ka oma SEB konto. Uuendus loob  täiendavaid  võimalusi ka ettevõtetele, kes arveldavad erinevates pankades või omavad Swedbanki kontot mõnes teises Balti riigis.

Uuendused on seotud 14. septembril  jõustuva Euroopa Liidu makseteenuste direktiiviga PSD2 (Euroopa Liidu teine makseteenuste direktiiv), mille eesmärk on luua turvaliste ja tõhusate maksete jaoks paremaid tingimusi. Selleks ajaks peavad pangad avama oma infrastruktuuri teistele litsentseeritud teenusepakkujatele ehk teisisõnu võimaldama kontoinfo kuvamist teise panga keskkonnas.

Swedbank kinnitas, et ei analüüsi ega salvesta kasutajaliidese kaudu kuvatavaid klientide teiste pankade kontoandmeid. Kliendi nõusolek andmetele kuvamiseks kehtib 90 päeva, kuid kasutaja võib selle igal hetkel tagasi võtta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles