Kristjan Rahu plaanib viia Tallinna Elektrijaama börsile

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Elektrijaamas enamusosaluse ostnud Kristjan Rahu (paremal), Dalkia Internationali Balti riikide juht Jean Sacreste ja SEB ettevõtete panganduse juht Allan Parik eilsel pressikonverentsil.
Tallinna Elektrijaamas enamusosaluse ostnud Kristjan Rahu (paremal), Dalkia Internationali Balti riikide juht Jean Sacreste ja SEB ettevõtete panganduse juht Allan Parik eilsel pressikonverentsil. Foto: Liis Treimann

Pikki aastaid kontserni Dalkia palgal olnud ettevõtja Kristjan Rahu ostis oma tööandjalt enamusosaluse Tallinna Elektrijaamas ning plaanib ettevõtte tulevikus börsile viia.

Rahule kuuluv OÜ Horn Invest ostis Dalkialt osaühingus Tallinna Elektrijaam, mida tuntakse ka Väo soojuselektrijaamana, 85-protsendilise osaluse. Tehingu hinnaks oli 90 miljonit eurot.

Dalkia säilitab läbi oma tütarfirma (Tallinna Küte) elektrijaamas 15-protsendise osaluse, jäädes ühtlasi ka Tallinna Elektrijaama tehniliseks teenindajaks.

«Olen selle tehingu üle väga õnnelik. Olen Dalkia partner olnud viimased 13 aastat ehk kolmandiku oma elust,» märkis Tallinna Elektrijaama värske enamusosanik. Ta lisas, et kuigi läbirääkimised olid – nagu selliste suurte tehingute puhul ikka – pingelised, tegi asja lihtsamaks just pikaajaline suhe Dalkiaga.

«Praegusel ajal, kus majanduskliima selles maailmanurgas kõige likviidsem pole, pakub sellise tehingu õnnestumine kahtlematult palju rahuldust ja rõõmu,» lisas Rahu. «Omalt poolt loodan, et sellest (tehingust – toim) tõuseb kasu Eesti energeetikale ja tarbijale.»

Millised on uue enamusosaniku tulevikuplaanid seoses Väo elektrijaamaga, ei soovinud Rahu veel täpsemalt kommenteerida. Küll avaldas ta, et soovib kokku panna suurema investorite grupi ja ühel hetkel ettevõtte börsile viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles