Swedbank leidis uue tegevjuhi

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Swedbanki logo. Pilt on illustratiivne.
Swedbanki logo. Pilt on illustratiivne. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Swedbanki nõukogu nimetas panga uueks tegevjuhiks Jens Henrikssoni, kes juhtis varem Rootsi üht suurimat kindlustusfirmat Folksam.

Pikalt ka Rootsi rahandusministeeriumis töötanud Henriksson asub ametisse esimesel võimalusel ning asendab Anders Karlssoni, kes on Swedbanki juhtinud 28. märtsist, pärast Birgitte Bonneseni vallandamist.

Seejuures nõudis Henrikssoni juhitud Folksam, mis on Swedbanki suurimaid aktsionäre, märtsis Bonneseni tagasiastumist.

Jens Henriksson on varem olnud Stockholmi börsi tegevjuht. Samuti on ta töötanud Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) direktorite nõukogus, kus vastutas Balti ja Põhjamaade regiooni eest ning töötas Läti ja Islandi finantskriiside lahendamisel.

Swedbanki nõukogu esimehe ja Rootsi endise peaministri Göran Perssoni sõnul on panga uuel tegevjuhil laialdased teadmised pangandus- ja finantssektorist ning kompetents, mis on vajalik panga juhtimiseks praeguses olukorras.

«Minu peamine ülesanne tegevjuhina on taastada usk panka ning arendada panga jätkusuutlikkust, samuti jätkata edukat digitaliseerimise teekonda,» ütles Henriksson börsiteate vahendusel.

Kuni Henrikssoni ametisse asumiseni juhib Swedbanki Anders Karlsson, kes seejärel naaseb finantsjuhi kohale.

Swedbanki nõukogu vallandas märtsi lõpus tegevjuhi Birgitte Bonneseni, toonane nõukogu esimees Lars Idermark põhjendas seda samal nädalal toimunud arengutega, mis tõid pangale tohutu surve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles