Kas EASist lahkuv Ivask läheb Coopi tüürima?

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
EASi juht Alo Ivask.
EASi juht Alo Ivask. Foto: Erakogu

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) teatas täna, et senine juht Alo Ivask lahkub ametist ning asub tööle erasektoris. Teatavasti otsib suve algusest uut juhti Coop Keskühistu, kuhu Rautakeskot tüürinud Ivask sobiks nagu rusikas silmaauku.

«Põhjus EAS-ist äraminekuks on kahetine: osa muudatusi, mis sai seatud, on EASis valmis saanud ja teisalt soovin end uuesti siduda erasektoriga. Sellega seoses võib öelda, et on üks pakkumine, mis on piisavalt väljakutsuv,» ütles Ivask.

Küsimusele, kas see pakkumine tuli Coopi poolt, vastas Ivask, et küsida küll tohib, aga kommentaari ta täna anda ei saa. Nimelt teatas Coop keskühistu pikaaegne juht Jaanus Vihand juuni lõpus ametist lahkumisest ning tema mantlipärija leidmiseks korraldati sihtotsing. Kinnitust, kas keskühistu uueks juhiks saab Ivask, ei õnnestunud Postimehel Coopi käest päeva jooksul saada.

Ivask määrati EASi ametisse neljaks aastaks, kuid ta jõudis seal töötada 2,5 aastat, tema viimane tööpäev on 20. septembril. Avaliku sektori kogemust soovitab Ivask kõigile erasektori juhtidele. «Igal ettevõttel on kokkupuuteid riigiga ja arusaam sellest, kuidas riigis otsused sünnivad ja kuhu need takerduvad, aitavad kindlasti keskkonda mõista,» ütles ta.

Ivask lisas, et kui erasektoris on eesmärgid väga täpsed ja lihtsasti mõõdetavad, siis avalikus sektoris on teemasid rohkem ja fookus laiem. «Keerukas on mõõta töö tulemust, sest see on pigem hinnanguline. Seda on EAS-i puhul näha. Kui küsida, mis on EASi töö hea tulemus, siis on arvajaid rohkem kui eraettevõtte puhul,» ütles ta. 

Enne EAS-i asumist juhtis Ivask Baltimaade suurima ehitus- ja kodusisustuskaubamajade võrgu Kesko Senukai (endine Rautakesko) Eesti ja Läti üksust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles