Pankrotihaldur: vabatahtlik II pensionisammas võiks olla võlgade katteks arestitav (6)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Pankrotihaldur Vladimir Kutšmei sõnul võiks teine pensionisammas muutuda reformi järel arestitavaks, nagu praegu kolmas sammas.
Pankrotihaldur Vladimir Kutšmei sõnul võiks teine pensionisammas muutuda reformi järel arestitavaks, nagu praegu kolmas sammas. Foto: Kristjan Teedema

Pankrotihaldur Vladimir Kutšmei hinnangul tuleks vabatahtlik teine pensionisammas muuta sarnaselt kolmanda sambaga arestitavaks, sest kui võlgnikul on õigus seda raha kasutada, siis peaks samasugune õigus olema kohtutäituril.

​Pensionireformiga tekib inimestel võimalus võtta teise pensionisambasse kogunenud raha välja, kusjuures rahandusminister Martin Helme (EKRE) sõnul saab selleks avaldusi esitama hakata juba eeldatavasti järgmise aasta juulist ning esimesed väljamaksed peaksid toimuma 2021. aasta alguses.

See uudis peaks meeldima ka võlausaldajatele, sest võlgniku kontole võib pensionisambast loobumise korral laekuda kopsakas summa raha. Kui kohtutäitur on võlglase konto arestinud, siis peaks ka teise samba raha minema võla katteks.

«Jah, teoreetiliselt võiks see nii olla, kuid siin on palju tehnilisi küsimusi – kas vabanenud raha saab kanda mõne muu isiku kontole või mis juhtub siis, kui raha läheb investeerimiskontole,» ütles pankrotihaldur Vladimir Kutšmei. Tema sõnul võiks teine pensionisammas muutuda reformi järel arestitavaks, nagu seda on praegu kolmas sammas.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles