Tallinnas sõitis ringi Bolti elamis- ja teenindusloata juht (22)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Foto: Kuvatõmmis
  • MUPO: Botliga on probleeme

Sõiduvahendusettevõtte Bolt ei suuda või ei taha jätkuvalt kontrollida, kes tema platvormi abil taksoteenust pakuvad või kellele ta oma sõidukeid teenuse osutamiseks rendile annab.

Selle tagajärjel pakub Bolti logosid kandva rendiautoga Tallinnas sõiduteenust elamisloata ja kehtetu teenindajakaardiga Iraagi kodanik Salam Hamzah Hussein.

Foto: kuavtõmmis

Postimehe käsutuses olevate sõidudokumentide kohaselt pakkus mees Boltilt renditud sõidukiga Tallinnas teenust näiteks 21. augustil. Mehe tausta kontrollides selgub aga, et tema elamisluba lõppes Eestis juba kuu varem, ehk 21. juulil.

Tallinna munitsipaalpolitsei juht Aivar Toompere kinnitas, et Salam Hamzah Hussein ei oma alates 22.07.2019 ka kehtivat teenindajakaarti seoses elamisloa tähtaja möödumisega. Sõidukikaardi, mootorsõidukile numbriga 785BYV oli mees oma avalduse alusel lõpetanud juba 19.07.2019.

«Isikul puuduvad taksovaldkonna kehtivad dokumendid, seega teenust ei tohi osutada,» sõnas Toompere.

See kõik tähendab, et sõiduvahendajal Bolt puudub iga suguse kontroll selle üle, mis ajal tema platvormi vahendusel teenust pakkuvatel juhtidel vajalikud load kehtivad. Ka ei näe ettevõte probleemi neile autode rentimises vaatamata kehtivate isikud tõendavate dokumentide puudumisele.

Sama kinnitab Postimehele ka Toompere. «Kahjuks on Boltiga probleeme, nad lubavad oma platvormil pakkuda teenust isikutel kes selleks õigust ei oma,» sõnas MUPO juht ja lubas Boltiga ühendust võtta.

Bolt loodab Mupole

Bolti pressiesindaja Karin Kase selgitas olukorda kommentaarides, et enamikel juhtudel kehtib teenindajakaart tähtajatult. «On olemas mõned erandid, näiteks ajutise elamisloa alusel Eestis elavad inimesed, aga nemad lahkuvad reeglina elamisloa lõppedes riigist,» ütles ta.

Tavaliselt andvat ka MuPo ettevõttele teada, kui mõne juhi teenindajakaart tühistatakse või selle kehtivusaeg lõppeb. «Praeguseks oleme juhi meie platvormilt blokeerinud,» lisas Kase.

Politsei- ja piirivalveameti teatel  on välismaalase Eestis viibimine seaduslik 90 päeva jooksul elamisloa kehtivusaja lõppemise päevast arvates. Seega pole isikut Eestist veel välja saadetud.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles