Skeletoni energiasalvestid pannakse Saksamaa trammidele (1)

BNS
Copy
Škoda tramm.
Škoda tramm. Foto: Škoda

Eesti päritolu superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies võitis Saksamaal hanke tarnimaks superkondensaatoritel põhinevaid energiasalvestusüsteeme 114 Škoda trammile Mannheimi, Heidelbergi ja Ludwigshafeni linnades.

«Oleme teinud koostööd ettevõttega Skeleton Technologies, et töötada välja tänapäevaste trammide jaoks kõige tõhusam energiasalvestuslahendus, pidades seejuures silmas paljudes Euroopa linnades kehtivaid võrgu infrastruktuuri energiapiiranguid», ütles Škoda Electricu strateegiline hankejuht Stanislav Wizur pressiteate vahendusel. 

Seejuures on Eesti päritolu firmal tänavu töös veel mitmeid rongi- ja trammihankeid. Skeletoni peamised konkurendid superkondensaatorite valdkonnas on Hiina riiklik raudtee ettevõtte CRRC ja hiljuti turule sisenenud Elon Muski juhitud Tesla.

«Škoda hankevõit näitab kujukalt, et pannes kokku Saksamaa tootmiskvaliteedi ning Eesti nutikad tarkvaralahendused on Euroopa tööstusel võimalik edukalt võistelda ka suurte Hiina ja USA konkurentidega,» märkis Skeleton Technologiesi tegevjuht Taavi Madiberk.

Superkondensaatoritel põhinev süsteem talletab trammide pidurdusenergia ja kasutab seda kiirenduseks, säästes energiat ja vähendades süsinikdioksiidi (CO2) emissioone ning kulusid. Superkondensaatorid sobivad pidurdusenergia salvestamiseks, sest on täislaetavad kõigest mõne sekundiga ning on märksa kõrgema efektiivsusega ja pikema elueaga kui liitium-ioon akud.

Skeleton Technologies on grafeenil põhinevate superkondensaatorite ja energiasalvestussüsteemide globaalne tootja ja arendaja autotööstuse, ühistranspordi ja tööstus- ning elektrivõrkude lahendustes.

Firmas töötab üle 115 inimese. Ettevõtte müügiosakond, tootmine ja elektrokeemiline arendus asuvad Saksamaal ning elektriinseneeria, mooduli-, süsteemi- ja tarkavaraarendus Tallinnas.

Skeleton Technologiesi omanikeringi kuuluvad läbi erinevate firmade Aivar Linnamäe, Oliver Ahlberg, Taavi Madiberk ja Margus Linnamäe, kellele kuulub läbi ettevõtete ka uudisteagentuur BNS ja Postimees.

Škoda Electric on trollide, trammiteede, vedurite, linnalähirongide seadmete, metroo ja miniautode tootja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles