Skype’i asutajate toel valmib uus elektriautode laadimisvõrk

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Elektriautod
Elektriautod Foto: BROWN ADRIAN/SIPA/BROWN ADRIAN/SIPA

Skype’i asutajad investeerisid Eestis senisega võrreldes kiiremat elektriautode laadimisvõrgustikku arendavasse ja elektriautode rendiga tegelevasse Elektritransport OÜ-sse.

Ambient Sound Investments (ASI) kaudu tehtud investeeringu maht ületab poolt miljonit eurot.

Kui tänane üleriigiline kiirlaadimisvõrgustik võimaldab laadida vaid ChaDeMo standardiga elektriautosid, siis Elektritransport OÜ rajab võrgustiku, kus saab laadida ka CCS ehk Euroopa standardiga autosid.

Veel sel aastal on ettevõttel kavas paigaldada 10 uut kiirlaadijat. Elektritransport OÜ laadijad saavad olema kiiremad kui tänased ELMO võrgus olevad laadijad, võimaldades kuni 30 protsenti kiiremat laadimist.

ASI tegevjuhi Tauno Tatsi sõnul on investeeringu tegemise põhjuseks asjaolu, et elektromobiilsus on märkimisväärse perspektiiviga sektor ja Elektritransport OÜ on tugeva potentsiaaliga ettevõte, kellel on hea kogemus, tugev meeskond ja nägemus sellest, milliseks Eesti laadimisvõrgustik võiks tulevikus kujuneda.

Elektritransport OÜ tegevjuht Raul Potisepp märkis, et Euroopas on elektriautode müük kõige kiiremini kasvav segment ning see omakorda toob kaasa üha suurema vajaduse kaasaegse laadimisvõrgustiku järele.

Elektritransport OÜ asutati 2016. aastal. Hetkel on Elektritranspordi laadimisvõrgustikus 20 elektriautode laadimisjaama Tallinnas T1 keskuses ja Tartus. Lisaks on ettevõttel Eesti suurim elektriautode rendipark 50 elektriautoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles