Rikkad on hakanud ennast kaitsma

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Occupy Wall Street protesteerijad New Yorgis.
Occupy Wall Street protesteerijad New Yorgis. Foto: SCANPIX

Maailma ühe suurema panga, JPMorgan Chase'i juht Jamie Dimon ja veel mitmed ettevõtete tippjuhid on hakanud kaitsma USA kõige rikkamaid protestijate eest.

«Tegutsedes viisil, et kõik, kes on edukad on pahad ja sellepärast, et oled rikas, oled paha, ma ei saa sellest aru,» ütles Dimon New Yorgis toimunud investorite konverentsil. «Kui teinekord satub meile halb õun, ei põlga me sellepärast kõiki õunu ära,» lisas ta.

Dimon, miljardärist riskifondijuht John Paulson, USA suurima ehitus- ja kodukaupade jaeketi Home Depot kaasasutaja Bernard Marcus on hakanud kasutama kõnesid, avalikke kirju ja teleesinemisi kaitsmaks ennast ja teisi kõige rikkamaid inimesi, Wall Streeti demonstrantide rünnakute eest, kirjutab Bloomberg.

Põhja-Carolina osariigis asuva Winstom-Salemi panga endise tegevjuhi, kes nüüd on Wake Forest ülikooli professor ütles, et seda võiks nimetada ka rünnakuks väga produktiivsete vastu ning lisas, et see on väga destruktiivne.

Üks protsent USA suuremaid maksumaksjaid maksid  2009. aastal vähemalt 343 927 dollarit (262 981 eurot) tulumaksu. Kui keskmise kodumajapidamise sissetulek kasvas ajavahemikul 1979 kuni 2007 62 protsenti, siis ühe protsendi suurima sissetulekuga perede sissetulekud kasvasid samal ajal enam kui kolm korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles