Hinnatõus on leiva-saia tarbimist vähendanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leib
Leib Foto: Raigo Pajula

Kuna leiva-saia turg on hinnatõusu tõttu teinud «jõnksu alla poole», siis Leiburi juhatuse esimehe Asso Lankotsi sõnul ei ole oodata, et tänavused jõulumüüginumbrid mullusest paremad oleksid.

Eelmise aasta oktoobris kergitas leibur hindu 15-25 protsenti tuues põhjenduseks rukki- ja nisujahu hinnatõusu, samal põhjusel tõstsid hindu ka teised leiva- ja saiatootjad. Lankotsi kinnitusel on aga selle aasta detsembris hinnad soodsamad kui aasta eest. «Võrreldes eelmise aasta jõulude ajaga on hinnatase 3 protsenti alla tulnud,» rääkis ta.

Tarbimine on aastaga aga vähenenud. «Arvan, et see on hinnatõusust tingitud,» lisas Lankots.

Novembriga võrreldes peaks jõulude eel Leiburi müüginumbrid aga 6-8 protsenti kosuma. «Sinnapoole me praegu kodutul liigume,» nentis ta.

«Teistel turgudel, kuhu me tarnime: Soome, Läti, Leedu, seal on võrreldes novembriga oodata umbes sama suurt kasvu nagu Eestis. Eks see muster ole söömise osas igal pool suhteliselt sarnane.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles