Tahe Outdoors omanikeringist väljus üks asutajatest Marek Pohla

Jaano Martin Ots
Copy
Tallinn, 11.02.2019
Tahe Outdoors Juhatuse liige Janek Pohla.
Tallinn, 11.02.2019 Tahe Outdoors Juhatuse liige Janek Pohla. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees
  • Firma juhtkonnast lahkus Marek Pohla juba kolme aasta eest
  • Teine Tahe Outdoors omanik KJK jätkab jõulist laienemist sporditarvete turul
  • Tahe Outdoors grupi juhi ja 50 % omanikuna jätkab Janek Pohla

Kiirelt üle maailma laienenud veesporditarvete tootja Tahe Outdoors omanikeringist lahkus üks firma asutajatest Marek Pohla. Tema väljumise üksikasju ja tehingu summat osapooled ei avalda. 

Tahe Outdoors 50 protsendi omanik Janek Pohla ütles, et tema venna Marek Pohla lahkumine firma juhtimisest ja omanikeringist on ammune otsus. Omandi ümbervormistamise viimased sammud tehti mõne kuu eest, kuid osapooled ei avalikusta tehingu hinda ega muid detaile. Juhatuse liikme kohalt kutsuti Marek Pohla tagasi juba kolme aasta eest. 

«Marek on juba üle kahe aasta mujal tegutsenud. Ta leidis, et üks üle 10 aasta kestnud etapp hakkab läbi saama ja otsustas isikliku elu ja äri talle sobivamal moel siduda,» viitas Janek Pohla Tahe Outdoors kiirele globaliseerumisele ja tegevusele maailma eri piirkondades. Marek Pohla on Eestis tegutseva Kaamos Grupi juhatuse esimees.

«Tahe Outdoors äristrateegia kohta meil lahkarvamusi polnud, Marek jätkab nõu ja jõuga toetamist edaspidigi,» kinnitas Janek Pohla. 

Ümberkorraldusi on teinud ka Tahe Outdoors teise 50 protsendi omanik, Soome ärimehe Kustaa Äimä fond KJK. Fond asutas eraldi üksuse KJK Sports, mis koondas osalused sporditarvete firmades ning jätkas uute ettevõtete soetamist. Viimastena omandati suusatootja ELAN ja Vairase kaubamärgi all jalgrattaid tootnud firma Baltic Bicycle Trade UAB. 

«Partnerlus sellise huvitava ettevõtete grupiga pakub ka Tahe Outdoorsile palju uusi väljakutseid ja võimalusi,» sõnas Janek Pohla äripartneri laienemist kommenteerides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles