Tuntud naftafirma võttis Eestist pool miljonit dividende (3)

BNS
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK / REUTERS

Naftatoodete liikumist korraldava agenditeenuse osutaja Gunvor Services ASi käive langes ühekordsete tulude vähenemise tõttu möödunud aastal 4,15 protsenti 15,8 miljonile eurole. Siiski otsustas Šveitsis asuv emafirma, mis kuulus varem Putini usaldusalusele, võtta Eesti üksusest 500 000 eurot dividende. 

Nimelt teeniti tunamullu valuutakursi muutustest ligi 455 000 eurot, kuid 2018. aastal selle eest kasumit ei saadud. Lisaks mõjutas müügitulu vähenemist teenuste struktuuri muutus, selgub Gunvori Eesti tütarfirma majandusaasta aruandest.

Gunvori Eesti tütarfirma puhaskasum vähenes aastaga 1,25 protsenti 624 000 eurole.

Ettevõte teenis kogu müügitulu samasse konsolideerimisgruppi kuuluvatelt ettevõtjatelt. Lõviosa müügitulust ehk 12,4 miljonit eurot teeniti Šveitsist. Singapuri osakaal oli 2,9 miljonit eurot, vähemal määral saadi käivet ka Bahamast ja Araabia Ühendemiraatidest – vastavalt 210 000 ja ligi 115 000 eurot.

Tegevusalade lõikes teeniti pea kogu käive laevade agenteerimisest, mis moodustas 99,5 protsenti Gunvori müügitulust.

Seoses klientide jätkuva arenguga kaubamahtude osas tekkis vajadus kasvatada töötajate arvu 11 võrra 221 töötajani ning plaanis on uute projektide lisandumise tõttu suurendada töötajate arvu veel 10-15 inimese võrra, märkis juhatus majandusaasta aruandes.

2019. aasta teise kvartali lõpu seisuga oli töötajate arv töötamise registri andmetel 217.

Tänavu jätkab Gunvor agenditeenuste osutamisega ning kasvatab tegevusmahte nii käideldavate toodete valiku ja koguste suurenemise, kui ka nendega seotud erinevate teenuste arvu suurendamise kaudu, lisas juhatus.

Gunvor Services AS kuulub Küprosel registreeritud ettevõttele Gunvor Group Ltd. Omanik võttis ettevõttest ka 500 000 eurot dividendi.

Šveitsis tegutseva ettevõtte asutajad on rootslane Torbjörn Törnqvist ja Venemaa presidendi Vladimir Putini lähikondne Gennadi Timtšenko, kes müüs oma osaluse 2014. aasta märtsis, pärast USA sanktsioonide alla langemist kaasasutajale.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles