Toilas toimub vabatahtlike initsiatiivil merepäästeõppus

BNS
Copy
Merepääste
Merepääste Foto: Liis Treimann

Soome lahe idaosas toimub reedel ja laupäeval merepäästeõppus, mille korraldaja on Toila vabatahtlik merepäästeüksus ning kuhu kaasatakse nii riiklikku kui vabatahtlikku ressurssi üle riigi.

Õppusel osalevad päästjad alustades Jaagupist Pärnumaalt ning lõpetades idapiiril Narva-Jõesuus, kokku 13 reageerivat üksust. Õppuse sisu jaotub kaheks konkreetseks osaks - esimesel päeval algusega kell 21 keskendudes tundmatu situatsiooni lahendamisele pimedas, pannes proovile üksuste meisterlikkuse. Teisel, niiöelda põhipäeval keskendub õppus erinevat tüüpi harjutuste lahendamisele. Õppuse üks osa on ka Lennusalga helikopteri harjutus koos merepäästjatega.

Õppuse üldjuhi Andres Aadumäe sõnul on Toilas korraldatav merepäästeõppus kujunenud heaks traditsiooniks ning on populaarseim ja rohkeima osavõtjate arvuga õppus Eestis, mis vabatahtlike endi poolt korraldatud. Seda hindab ka politsei- ja piirvalveamet, kes saadab õppusele üksuseid peaaegu kõikidest Eesti regioonidest. Vabatahtlikud merepäästjad sõidavad samuti Toilasse kokku üle Eesti.

«Merepäästeõppusel keskendume nii masspäästele kui enim levinud situatsioonide lahendamisele, tagamaks seeläbi parema valmisoleku võimaliku ohu korral tegutsemiseks,» rääkis Aadumäe. 

Õppuse ettevalmistamiseks on aktiivset koostööd tehtud politsei- ja piirivalveameti Ida prefektuuriga. «Toila õppus on oluline, kuna üheskoos harjutades me tõstame professionaalsust ning saame pakkuda parimat abi hättasattunuile,» ütles Raivo Metsma, Narva kordoni juht.

Toila vabatahtlikud korraldavad augustikuu lõpul toimuvaid suurõppusi juba pea 10 aastat.

Toila Vabatahtlik Merepääste on asutatud 2007. aastal, olles taasiseseisvunud Eestis vanim vabatahtlikkuse alusel tegutsev merepäästeühing. Ühing on politsei- ja piirivalveametiga sõlminud koostöölepingu, millega tagatakse navigatsioonihooajal 30-minutiline valmisolek õnnetustele reageerimisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles