Rain Lõhmus avaldas radikaalse pensionisüsteemi idee (35)

PM Majandus
Copy
Rain Lõhmus Kuku raadios.
Rain Lõhmus Kuku raadios. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Selle asemel, et teha vabatahtlikuks ainult teine pensionisammas, peaksid poliitikud mõtlema julgemalt ja tegema vabatahtlikuks ka esimese pensionisamba, pakkus LHV Groupi suuromanik Rain Lõhmus Paides toimunud Arvamusfestivalil.

Lõhmus selgitas, et tema arvates peaks olema inimestel valikuvabadus liikuda ka esimesest pensionisambast teise, mitte ainult teisest esimesse, nagu propageerib Isamaa erakond, samas idee probleemiks võib tema sõnul pidada seda, et esimene pensionisammas on ülesehituselt Ponzi skeem ehk raha selles tegelikult pole, kirjutab Äripäev.

Lõhmuse sõnul oleks sellise pensioniplaani hea omadus see, et raha liiguks eraomandisse, mitte ei oleks kinni sambas, millega võidakse pidevalt erinevaid muudatusi teha.

Lõhmus on varem Postimehele öelnud, et esimest ja teist sammas ei saa võrrelda. «Üks arvutab Ponzi skeemi tootlust ja teine arvutab reaalse investeerimisportfelli tootlust. Ma võin ka Ponzi skeemi teha, näidata kõrget tootlust ja öelda, et olen maailma parim investor!» leidis ta.

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles