Sõjarobotite äri tõi priske miinuse (3)

PM Majandus
Copy
Milrem Roboticsi mehitamata maismaasõidukid õppustel Ühendkuningriigis.
Milrem Roboticsi mehitamata maismaasõidukid õppustel Ühendkuningriigis. Foto: Milrem Robotics

Kuldar Väärsile kuuluv Milrem AS, mis arendab mehitamata maismaasõidukeid, kukkus möödunud aastal 772 000 euro suuruse käibe juures 1,7 miljoni euroga kahjumisse.

Tunamullu oli ettevõtte käive ligi 2,5 miljonit eurot ja kahjum 336 000 eurot.

Milrem alustas mullu läbirääkimisi müügitehingute osas klientidega Prantsusmaal, Saksamaal, Hollandis, USAs, Ühendkuningriigis ja Tais.

Kahjumi põhjuseks on ettevõtte keskendumine peamiselt kasvule ja laienemisele erinevatel turgudel ning tulevaste müügilepingute ettevalmistamine. «Selle tulemusena loodi väga tugev baas müügikäibe oluliseks kasvuks järgnevatel aastatel,» märkis Väärsi majandusaasta aruandes.

Mitme rahvusvahelise partneriga sõlmitud koostööleppe tulu genereerub tänavu.

Tänavu on Milrem ettevalmistanud müügitehingud kaitsevaldkonna klientidega Euroopas, Lähis-Idas, Põhja-Ameerikas ja Aasias. Juba täidetakse lepinguid Norras ja Hollandis.

Rootsi tütarettevõte Sinrob Technologies AB alustas tegevust 2019. aasta alguses.

Samuti palgatakse hoogsalt töötajaid: kui 2018. aasta alguses oli töötajaid 37, siis aasta lõpuks juba 75. Milremi palgakulu kasvas võrreldes 2017. aastaga 55 protsenti 1,4 miljoni euroni.

Selle aasta alguses teatas ettevõte, et palkas rahvusvahelist äriarendusdivisjoni juhtima endise kaitseväe juhataja, kindral Riho Terrase. Terras on alates aprillist ettevõtte nõukogus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles