Amazon hiilib salaja Eestisse (15)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
1994. aastal asutatud Amazonile kuulub üle 40 erineva äri, tegeletakse e-kaubandusega, pakutakse pilveteenust, voogedastusteenust, arendatakse elektroonikaseadmeid ja tehisintellekti. Amazon on teinud oma omanikust Jeff Bezosest (pildil) maailma rikkaima inimese.
1994. aastal asutatud Amazonile kuulub üle 40 erineva äri, tegeletakse e-kaubandusega, pakutakse pilveteenust, voogedastusteenust, arendatakse elektroonikaseadmeid ja tehisintellekti. Amazon on teinud oma omanikust Jeff Bezosest (pildil) maailma rikkaima inimese. Foto: Jim Watson

USA jaehiid Amazon asutas umbes kuu aega tagasi Eestis tütarettevõtte Amazon Data Services Estonia OÜ, millest võiks järeldada, et ettevõttel on plaan rajada siia andmekeskus või pakkuda pilveteenuseid. Oma tegevust siin hoiab maailma suurim veebikaubamaja aga kiivalt saladuses.

11. juulil asutatud Eesti tütarfirma põhitegevusaladeks on märgitud andmetöötlus ja veebihosting. Platvorm Amazon Web Services on maailma juhtiv pilveandmetöötlusfirma, mille möödunud aasta käive oli 25,6 miljardit dollarit, ärikasum ulatus 7,2 miljardi dollarini. Võrdluseks: Eesti sisemajanduse kogutoodang oli mullu 26 miljardit eurot.

Postimehe päringutele pole Amazoni kommunikatsiooniosakond nädala jooksul vastanud.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles