Värvikirev graafik: mis riikidest voolab Eestisse enim turiste?

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Turist Vabaduse väljakul.
Turist Vabaduse väljakul. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänavu teises kvartalis väisas Eestit 1,7 miljonit välisturisti, mida on 2 protsenti vähem kui mullu. Silma torkas eelkõige see, et Soome turistide arv oli viimaste aastate väikseim.

Kõikidest turistidest oli soomlasi kolmandik, kuid nende arv vähenes aastatagusega võrreldes 9 protsenti. Seevastu kasvas 4 protsenti teiste Euroopa Liidu elanike reiside arv ning Leedust ja Taanist tuli külastajaid lausa 15 protsenti rohkem kui aasta varem. Venemaa elanikud külastasid Eestit teises kvartalis üle 200 000 korra, ent mullusega võrreldes 3 protsenti vähem, teatas Eesti Pank.

Hinnanguliselt kulutasid välisturistid Eestis teises kvartalis 420 miljonit eurot. Mitmepäevakülastusi tehti 3 protsenti rohkem kui aasta eest ning keskmiselt kestsid need 3 ööd. Ühepäevareise oli kõigist külastustest 45 protsenti.

Eesti elanikud külastasid samal ajal välisriike ligi 950 000 korral ehk sama palju kui eelmisel aastal. Reisid Euroopa Liitu vähenesid 3 protsenti. Märkimisväärselt harvenesid reisid Ungarisse ja Poola, seevastu Suurbritanniat ja Türgit külastati rohkem kui mullu. Reisid SRÜ riikidesse kasvasid 9 protsenti, kusjuures Ukrainat külastati poole rohkem kui eelmisel aastal.

Eesti turistid kulutasid teises kvartalis välismaal hinnanguliselt kokku 300 miljonit eurot. Mitmepäevareis kestis keskmiselt 4 ööd. Ühepäevakülastusi oli külastuste üldarvust 14 protsenti ning nende arv vähenes 3 protsenti. 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles