Arva ära: kas Eesti idufirmas saab keskmise palga kätte?

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Investeeringud Eesti iduettevõtetesse
Investeeringud Eesti iduettevõtetesse Foto: Kredex

Sihtasutus Kredex avaldas täna Eesti idufirmade esimese poolaasta majandustegevuse ülevaate, millest selgub, et investeeringud on firmadesse küll vähenenud, ent käive ja tööjõumaksud kasvavad.

Ülevaate kohaselt maksid 650 idufirmat kuue kuuga Eesti riigikassasse tööjõumakse 32,7 miljonit eurot, mis on 57 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Keskmine palk iduettevõtetes oli 1706 eurot - mis on koguni 27 protsenti kõrgem Eesti keskmisest.

Kokku töötab kohalike iduettevõtete heaks 4806 inimest, mida on 44 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Töötajatest on naised 46 protsenti ning idufirmade asutajatest 15 protsenti. Kõige enam asutavad Eestis iduettevõtteid kõrgharitud, 25-40- aastased inimesed.

Aasta esimese kuue kuuga investeeriti 24 tehinguga Eesti iduettevõtetesse 117 miljonit eurot, mis on vähem kui möödunud aasta samal ajal.

Keskmiseks investeeringu suuruseks on 4,4 miljonit eurot. Seni suurimad rahasüstid on sel aastal saanud Bolt (60 miljonit eurot), Glia (18), Realeyes (11), Coolbet (7,6) ning TBD-Biodiscovery (4,5).

Iduettevõtete käive oli esimesel poolaastal 155 miljonit eurot, mis tähendab kolmeprotsendist aastast kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles