Seeder: pensionireformi tegemine korraga on kõigi huvides (3)

Postimees
Copy
 Helir-Valdor Seeder. 
 Helir-Valdor Seeder. Foto: Tairo Lutter

Valitsus on pensionireformiga ühel meelel, siis praegused arutelud käivad selle üle, millistel tingimustel seda teha. Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi hinnangul on kõigi huvides see, kui reform teha ära ühekorraga, mitte kahes jaos.

Üks arutelu punkte valitsuspartnerite vahel on see, kas muuta esimese hooga teine sammas vabatahtlikuks ja alles hiljem võtta vastu otsused, mida inimesed seni kogutud rahaga teha saavad, edastas «Aktuaalne kaamera».

«Mina küll arvan, et on kõigi huvides, et see protsess toimuks võimalikult kiiresti ja olulised põhimõttelised otsused võetaks vastu just kohe reformi algul, et inimesed saavad alguses teada, mis neid ees ootab, kui nad oma otsuseid hakkavad langetama,» rääkis riigikogu aseesimees ja erakonna Isamaa juht Helir-Valdor Seeder.

Rahandusminister Martin Helme (EKRE) ütles, et valitsus on põhimõttelised lahendused üles leidnud ning sisulised otsused saavad nad ära teha augustis, kui on eelnõu kirjutamine, ja oktoobris loodetakse reformieelnõuga jõuda parlamenti. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles